DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Mercedes-AMG S65 Cabriolet – 12 henger

V12-es biturbó motorjával az egyik utolsó mohikánnak számít a Mercedes-Benz palettáján a vadonatúj S65 Cabriolet.

mercedesamgs65cabrio01



A Mercedes-Benz egyelőre kitart a V12-es motorja mellett, s ha nem is túl sokba, azért a legelitebb modelljeibe még beépíti. Nem véletlenül. A hatliteres egység igen impozáns mutatókkal rendelkezik, az S65 Cabrioletban például 630 lóerő és 1000 Nm leadására képes. A nagy hengerűrtartalmú, két turbóval lélegeztetett erőmű 4,1 másodperc alatt gyorsítja az elegáns karosszériát 0-ról 100 km/h-ra, s akár 300 km/h-val is képes száguldani, feltéve, ha kiiktatták a 250 km/h-nál leszabályozó elektronikus sebességhatárolót. És hát a hangja is pompás!

mercedesamgs65cabrio03

A Mercedes-AMG S65 Cabriolet kizárólag az AMG hétfokozatú SPEEDSHIFT 7G-TRONIC váltójával kerül forgalomba, mely a brutális erőt a hatalmas, 20 colos, hátsó kovácsolt könnyűfém felnikhez továbbítja. Háromféle üzemmódot engedélyez a pilóta számára, Controlled Efficiency üzemben az ECO start/stop funkció is üzemel.

mercedesamgs65cabrio06

A szélvészgyors kabrió ezen túl négyféle színű, háromrétegű akusztikus vászontetővel kapható, melynek nyitása és zárása mindössze 17 másodperci g tart, s menetközben – akár 50 km/h-s tempóig – is működik. Mikor lenyitották AIRCAP szélvédelmi rendszer és AIRSCARF nyakfűtés ügyel az utasok komfortjára, természetesen a felszereltsége pazar. Forgalmazása jövő év április negyedikén kezdődik, így az első leszállított példányok tulajdonosai már velük együtt élvezhetik a napsütést.

mercedesamgs65cabrio05

mercedesamgs65cabrio03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: