DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

GIC FIAT 500e stormtrooper – Csak SW rajongóknak

Ez a FIAT 500e a Star Wars rajongók vágyálma. Legalábbis a Birodalom híveié.

gicfiat500estormtrooper



A Garage Italia Costums-nél egy FIAT 500e-t alakítottak át úgy, hogy garantáltan úgy érzed majd magad vezetés közben, mintha egy rohamosztagos sisakjában utaznál. De kezdjük az alapoknál! Minden „jóérzésű” Star Wars rajongó a Birodalomnak szurkolt az eddigi két trilógiában, és így lesz ez a következőben is. A cosplay fesztiválokon nem is kérdéses, hogy a legtöbb kosztüm a rohamosztagosok és természetesen Vader Nagyúr ruháit idézik. Ezért került a kis elektromos meghajtású FIAT 500e-re a rohamosztagosok sisakjának jellegzetes festése.

gicfiat500estormtrooper3

Azért legyünk őszinték, gyakorlatilag a kis 500-as más kultikus forma megjelenítésére nem igazán alkalmas (talán még készülhetne egy R2D2 kivitel ), egy csillagromboló kifejezetten illúzió-romboló lenne rajta. A modellválasztás abból a szempontból is tökéletes, hogy az 500e szinte éppen úgy tud lopakodni, mint egy rohamosztagos tenné a sivatagban, méghozzá egy mamuszban. Nemcsak a külső fekete-fehér festés idézi jól a rohamosztagosokat, hanem még a FIAT-logót is sikerült stílusosan lecserélni.

gicfiat500estormtrooper2

Használhatósági szempontból egyetlen aprócska bökkenő van, hogy az első szélvédő felét sikerült fóliával kitakarni, amit egy közúti igazoltatás során az Egyesült Államokban is nehezen tudnánk kimagyarázni. Biztosan nem segítene az a legendás mondat sem, hogy: „Nem ezeket a droidokat keresik!”.

gicfiat500estormtrooper1

A belső átalakítása szintén jól sikerült, igaz, itt is csak a két színnel játszottak. Plusz kapott a kesztyűtartó feletti panel egy Star Wars feliratot és a kormányra is a rohamosztagos logó került fel.  Az autó akár megvásárolható is lehetne, hiszen a Garage Italia Customs cég nem más kezében van, mint Agnelli úr unokájáéban, akit Lapo Elkann-nak hívnak. Arról azonban nincs információnk, hogy az átalakítás mennyibe kerülne, de az 500e az amerikai piacon 32.000 dolláros alapárról indul, ami elég magas. Főleg annak fényében, hogy a két kategóriával nagyobb Nissan Leaf olcsóbb. Igaz, kétség sem férhet hozzá, hogy az 500-as sokkal stílusosabb. Mindenestre én hozzáírtam a karácsonyi kívánságlistámhoz, közvetlenül a Halálcsillag formájú gofrisütő alá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: