DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Lincoln MKZ 2017 - Mondeo, amerikai módra

Új, 400 lóerős turbómotorral és összkerék-hajtással kezdi meg a 2017-es modellévet a Lincoln MKZ, mely gyakorlatilag a Mondeo amerikai luxusváltozata. Természetesen hibrid hajtásláccal is választható.

lincolnmkz2017a



Bár szemből az újkori Jaguarokra hasonlít, valójában a Ford Mondeo amerikai luxusváltozatát rejti a Lincoln MKZ. Mindenesetre remekül mutat a közel öt méter hosszú limuzin, mely a 2017-es modellévre új orrot – átrajzolt hűtőrácsot, lökhárítót és gépháztetőt - kapott a Lincoln plasztikai sebészeitől. Az amerikai újdonság belseje szintén kifejezetten ízléses, nem mellékesen mindenféle földi jóval kényezteti az utasait. A hagyományos gombok helyét például érintés-érzékeny vezérlők vették át, a panoráma üvegteteje párját rikítja, a kárpitok pedig még magasabb minőségi színvonalat képviselnek.

lincolnmkz2017c

Emellett az MKZ a Ford-konszern legmodernebb biztonsági és vezetőtámogató berendezéseit is megörökölte, többek között gyalogos-felismerővel kibővített Pre-Collision Assist, megállásra is képes adaptív tempomat gondoskodik az utasvédelemről. Közben a vezető háromféle – Comfort, Normal és Sport - üzemmód közül választhat a Lincoln Drive Control segítségével, attól függően, hogy mennyire dinamikusan vagy kényelmesen szeretne autózni.

lincolnmkz2017b

Menni, azt nagyon tud a Lincoln MKZ, hiszen a motorházteteje alá akár egy 400 lóerős, 3 literes, V6-os GTDI ikerturbós benzinmotor is kerülhet, összkerék-hajtással párosítva. Ha valaki azonban inkább a környezetvédelmet favorizálja a száguldozás helyett, azoknak a hibrid hajtásláncát ajánlja a Lincoln. Köztes megoldásként a 350 lóerővel és hátsókerék-hajtással is kapható lesz a Lincoln nagyautója. 2016 nyarán érkezik meg a kereskedésekbe.

lincolnmkz2017e

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: