DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

A legbiztonságosabb telefon, és még elegáns is

A Turing Robotic Industries nevű cég nemrég bemutatott egy általuk fejlesztett okostelefont, amely külsőleg és belsőleg is jelentősen különbözik a jelenleg piacon lévő készülékektől – elsősorban az általa nyújtott extra biztonság miatt.

A Turing Phone nevet viselő kütyü borítása egy egészen lenyűgöző anyagból készült: egy folyékony fémből, amit liquidmorphiumnak hívnak. Ez az ötvözet hasonlít az üvegre, de még az acélnál is erősebb, így a védelem garantált. A kijelző épségéért sem kell aggódni, hiszem Gorilla Glass III-at használtak a tervezők, így biztosan karcmentes marad az 1080 p-s, 5,5 colos képernyő. A fényképezés rajongóinak sem kell aggódnia: hátul egy 13, elől pedig egy 8 megapixeles kamera gondoskodik arról, hogy a lehető legszebb felvételeket készíthessük el vele.

turing-phone-super-secure-smartphone



Első pillantásra nem tűnik kiemelkedőnek a hardver: Android 5.0 fut a készüléken, és 3 GB RAM-mal rendelkezik, ami ma versenyképesnek számít. Ám az igazi különlegessége, hogy a gyártó szerint lehetetlen távolról feltörni a rendszert. Az adatok, amik a telefonra kerülnek, garantáltan ott is fognak maradni, hiszen a többi készülékkel ellentétben helyi titkosítást alkalmaz információ küldésekkor és fogadásakor, nem pedig az interneten megtalálható kulcsok egyikét, így biztosítva, hogy külső program ne férhessen hozzá. Ezen felül ujjlenyomat-leolvasóval is rendelkezik, így fizikailag sem megoldható a telefon feltörése.

Az ár kicsit borsos, ugyanis a gyártó egy 740 dolláros (210 000 forintos) árcédulát akasztott a 64 GB-os késszülékre, míg a 128 GB-os változat 870 dollárba (250 000 Ft) kerül. Ez az ár nagyon magas, azonban ha valaki igényli az ilyen magas fokú biztonságot, annak minden bizonnyal meg fog térülni a befektetés...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: