DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Pilótabarátnők: Jessica Button, a sikeres modell

Jenson Button újdonsült felesége hazájában legalább annyira ismert, mint autóversenyző párja. A japán modell tiniként nem a rivaldafényre vágyott, hanem akkoriban még meglehetősen furcsa elképzelése volt arról, hogy mivel szeretne foglalkozni.

jessica (3)



Jessica Michibata édesanyjához hasonlóan Japánban született, apja argentin, de spanyol és olasz felmenőkkel is rendelkezik. Nővére és húga, Karen és Angelica szintén modellek, gyerekkoruk óta együtt szerepelnek a fotózásokon és együtt vettek részt a Peach John fehérneműmárka kampányában is.

Jessica meglehetősen korán kezdte karrierjét: gyerekként sokszor elkísérte nővérét az őt foglalkoztató modellügynökséghez. 12 évesen figyeltek fel rá igazán, azóta pedig folyamatosan a kifutókon és a kamerák előtt dolgozik. Középiskolás korában azonban még teljesen más szakmára vágyott, hiszen legnagyobb álma az volt, hogy halottkém lehessen.

Később a továbbtanulás helyett a munkát választotta, így nem tudta elkezdeni az egyetemet. Döntését valószínűleg nem bánta meg, hiszen eddigi pályafutása alatt már olyan cégekkel dolgozott, mint a Lux, az Uniqlo, a Reebok, a Samantha Thavasa, az Evian, a Seiko, a Tag Heuer és a Nike, legutóbb pedig a neves tervező, Michael Kors új kollekcióját népszerűsítette. Szinte mindig címlapon szerepel valamelyik japán női- vagy divatmagazinban, d emellett feltűnt két japán hiphop banda videoklipjében is. Néhány évvel ezelőtt elmondta, hogy modellkarrierje után színészkedéssel vagy divattervezéssel szeretne foglalkozni. 

jessica

Jessica nagy film- és mozirajongó,  2007-ben ő vezette a Cinema Style című műsort, melyben az aktuális új filmeket mutatta be, valamint  a Soup magazinba írt filmkritikákat négy éven keresztül. Már több könyve is megjelent, a „Jessica titka”, a „Belső boldogság”, a „Jessica stílusa” és a „Minden a Michibata testvérekről”, valamint készített egy fitnesz és egy jóga DVD-t is. Nemrég megkapta első szerepét, a „Shanti Days” című filmben jógaoktatót alakít.

Néhány évvel ezelőtt kezdte el érdekeli a világ azon része, amely messze áll a csillogástól, ezért Japánban rendszeresen részt vesz az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának tevékenységeiben; látogatott már menekülttáborokat és pénzt gyűjtött a szervezetnek.

Szabadidejében sokat sportol, szeret jógázni, futni, úszni és kick-bokszolni, imád filmeket nézni, olvasni és főzni, valamint barátaival tölteni az idejét - akárcsak a hétköznapi emberek.  

jessica (2)

Jensonnel 2008-ban egy tokiói szálloda bárjában találkozott először. A modell elsőre visszautasította a pilóta közeledését, mert azt gondolta, hogy Button sok nővel találkozott már és nem akart egy lenni közülük. Nyolc hónappal később Jessica mégis beadta a derekát és beleegyezett egy randevúba. 2008 telén a londoni Nobu étteremben látták őket először együtt, ahol egy romantikus estét töltöttek el. Másnap Jessica közösségi oldalán arról számolt be, hogy nagyon boldog, üzenete mellé pedig feltöltött egy képet is, amin Jenson átkarolja őt. A pilóta a 2009-es idény első versenyére már Jessicával érkezett és a futam után vele ünnepelte győzelmét. A modell, ha teheti, azóta is elkíséri a versenyhétvégékre és a tesztekre párját. 2010-ben a Monacói Nagydíj után szakítottak, de néhány hónap múlva, pár nappal a Magyar Nagydíj előtt kibékültek. Jenson 2014 februárjában jegyezte el a lányt, majd decemberben egy titkos szertartáson házasodtak össze családjaik és barátaik körében Hawaii-on.

Kedvenc versenyei az Ausztrál, a Szingapúri, a Japán és a Monacói Nagydíj, a számára legemlékezetesebb és legérzelmesebb futam a 2011-es suzukai verseny volt, melyen Jenson aratott győzelmet.  Több pilótabarátnővel is jóban van, sokszor találkozik Adrian Sutil, Nico Rosberg és Pastor Maldonado párjával. 

EasyCapture1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: