DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Infiniti: 9.294.000 forint a változás ára

A prémiumautó, amely megváltoztatja a dizájn, a luxus és a technológia filozófiáját a középkategóriás szedánok világában 9.294.000 forinttól kapható. A Q50 már rendelhető, és idén szeptemberben érkeznek az első példányok.

"Az új Infiniti Q50 megváltoztatja a szegmensben megszokott kiszámítható külsőt és technológiát." - mondta Fintan Knight, az Infiniti európai, közel-keleti és afrikai alelnöke. "Új hagyományokat teremtünk. Technológiáink a legfejlettebb teljesítmény és irányíthatóság kombinációját adják a szektorban."

Az Infiniti Q50 3.5 literes 364 lóerős Direct Response Hybridje csupán 5,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet és 155g/km a CO2 a kibocsátása. Teljesítményét az elektromos rásegítés közvetlen alkalmazásának köszönheti az innovatív duplakuplungos rendszeren keresztül. "Úgy véljük, hogy ez a teljesítményközpontú meghajtási rendszerek jövője." - tette hozzá Fintan Knight. "A Q50 Hybrid igazán inspiráló teljesítmény és nagyszerű hatékonyságot kínál." A Q50 Hybrid 14.221.000 forinttól indul.

A Q50 Hybridet a valaha kínált első négyhengeres Infiniti egészíti ki. A Q50 2.2 dízel 9.294.000 forinttól rendelhető, az osztály vásárlói által elvárt teljesítménnyel (170 lóerő, 400 Nm nyomaték), alacsony kibocsátással (115g/km CO2) és magas szintű felszereltséggel.

A szegmens jól ismert formaterveiből kiindulva - ahol 10 autóból 9 Németországból származik -, az Infiniti Q50 kiáll az egyediség és frissesség mellett. A formaterv erőteljes méreteket, feszültséget sugárzó felületeket és csábító vonalakat vonultat fel. "A Q50 dizájnja ösztönös, modern és erős, sokkal közelebb áll a természet formáihoz, mint bármely másik autó a szegmensben." - mondta Alfonso Albaisa, az Infiniti tervezésért felelős igazgatója.



Az új Infiniti Q50 a technológia frontján is új irányokat mutat. A rendkívül gyors reakcióra képes Direkt Adaptív Kormányzás - a világ első autós vezetékes kormányrendszere - és a Direct Response Hybrid meghajtás kombinációjának eredményeként a legfejlettebb dinamikát produkálja a szegmensben. A hátsókerék-meghajtás és az intelligens összkerék-meghajtás minden Q50 felszereltséghez elérhető. Az irányíthatóság hangolásában nagy szerepe volt a Forma 1-es bajnoknak, az Infiniti teljesítményigazgatójának, Sebastian Vettelnek.

Az Infiniti Q50 túlmutat a prémium autók vezetési élményén, olyan applikációkkal is, mint például a közvetlen Facebook hozzáférés az autóban. "Az Infiniti InTouchâ„¢ platform, amely olyan applikációkat kínál, mint a Facebook vagy Twitter, megadja a vásárlóknak azt a szabadságot, amit csak kívánnak." - mondta Fintan Knight.

Knight azt is hozzátette: "Az Infiniti Q50 arról szól, hogy áttörjük a hagyományos autók korlátait, és egy új, friss irányból közelítsük meg a formatervet, a luxust és a technológiát."

"œAz Infinitinél nem arra törekszünk, hogy fenntartsuk a status quo-t, és úgy hisszük, a vásárlók is ezt szeretnék."

Belépőmodellként az Infiniti Q50 2.2d ára 9.294.000 forintnál kezdődik, az Infiniti szokásaihoz híven, jól felszerelve. Alapáron jár az Infiniti InTouchâ„¢ személyre szabható digitális környezet dupla érintőképernyőkkel; Infiniti Vezetési Mód Választó; nyomógombos indítás; aktív zajcsökkentés; aktív sávtartás; kétzónás klímaberendezés; 17" keréktárcsák; karcálló fényezés; osztottan hajtható hátsó üléstámlák; multifunkciós kormánykerék; hangfelismerés; Bluetooth csatlakoztathatóság.

A Q50 kínálat számos felszereltségi szintet és csomagot kínál, hogy megfeleljen a legszélesebb körű, akár magán, akár flottás vásárlói igényeknek is. A minden részletre kiterjedő Q50 kínálatot és a teljes árlistát július 1-jén tesszük közzé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: