DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Az Alfa Romeo Giulietta a "Halálos iramban 6." új sztárja

A nemzetközi filmvilág új sztárja, amely egy meglepő reklámkampányban kapott főszerepet: természetesen az Alfa Romeo kompakt szedánjáról, az Alfa Romeo Giuliettáról van szó, amely szerepet vállalt a ""Halálos iramban" hatodik folytatásában. A várva várt film előzetes vetítésére Londonban, május 7-én került sor; a filmszínházakban május 22-től látható világszerte.

A sikeres film hatodik epizódját Justin Lin rendezte, a főbb szerepkben Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Chris "Ludacris" Bridges, Luke Evans, Elsa Pataky és Gina Carano látható.

A "Halálos iramban 6." Londonban játszódik - ez a sorozat első olyan tagja, amelynek cselekményét Európába helyezték az alkotók. Itt zajlik a film egyik legizgalmasabb jelenete is, amelyben a film sztárjai egy nagyteljesítményű Alfa Romeo Giuliettat vezetnek. Az autó először felszállás közben elhagyja egy gigantikus Antonov teherszállító repülőgép rakterét, majd egy lélegzetelállító üldözéses jelenet keretében megpróbálja megakadályozni, hogy a gép felszálljon. A végén természetesen a Giulietta győzedelmeskedik, hála az autó kiemelkedő teljesítményének és a két főhős bátorságának, akik végül leszorítják a hatalmas repülőgépet a futópályáról.

A jelenetet több, kívül-belül megfelelő módon átalakított Alfa Romeo Giulietta modellel forgatták. Miután visszatértek Olaszországba, a forgatás során megsérült autók egy különleges fotózáson vettek részt, amely elmeséli, pontosan mi történt az izgalmas, eseményekben bővelkedő film forgatásán.

Ezen kívül az izgalmas repülőtéri üldözés jeleneteit az új Giulietta reklámfilmben is felhasználták; a film már látható a vezető olaszországi csatornákon, és hamarosan más országokban is bemutatkozik. A reklám igazi filmelőzetes, amely egyszerre népszerűsíti a "Halálos iramban 6." című filmet és a rendkívüli nemzetközi sikereknek örvendő modellt: a Giulietta 2010. májusi bevezetése óta több mint 192 000 példányban kelt el világszerte.



A piaci megjelenéstől napjainkig a Giulietta összes európai eladásainak 13 százalékát tették ki az Alfa TCT automata sebességváltóval szerelt modellek, ami komoly piaci sikerekkel kecsegtet a jövőre nézve. Ennek a sikernek a kulcsa az innovatív automata sebességváltó kiemelkedő teljesítmény/fogyasztás aránya: az eleve elismerésre méltó kézi sebességváltónál is lenyűgözőbb teljesítményt nyújtó erőátviteli rendszer kategóriájának egyik legjobb képességű tagjává teszi a Giuliettát. A TCT váltóhoz választható mindkét motorvariáns (170 LE 1.4 TB MultiAir és 170 LE 2.0 JTDM) esetében javult a 0-100 km/órára mért gyorsulás szintideje, ugyanakkor csökkent a CO2-kibocsátás mértéke a megfelelő kéziváltós kivitelhez képest.

A 170 lóerős TCT Giulietta 1.4 TB MultiAir kivitel végsebessége 218 km/óra, a modell álló helyzetből mindössze 7,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. Kiváló menetdinamikája ellenére az autó szerény vegyes ciklusú üzemanyag-fogyasztással (5,2 l/100km) és CO2-kibocsátással (121 g/km) büszkélkedhet. A TCT váltó a 170 lóerős 2.0 JTDM dízelmotorral társítva is kategóriája egyik legjobb teljesítményét nyújtja: az azonos kéziváltóhoz képest a 0-100 km/óra gyorsulás ideje 8,0-ról 7,9 másodpercre csökkent, a vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás 4,7 helyett 4,5 l/100km. A CO2-kibocsátás 119 g/km (kéziváltóval 124 g/km).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: