DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

A Lamborghini 50. születésnapját ünnepli

Május 8-án egy 350 Lamborghini sportautókból álló konvoj fogja elhagyni Milánót. Ez lesz a valaha volt legnagyobb egyesülés az Ágaskodó Bikák házából, mely egyben egy hosszú utazás kezdete is, amivel a gyártó 50. születésnapját szándékoznak méltóképpen megünnepelni.

A túra Lombardia festői tájain keresztül vezet, majd Toszkána, Lazio, Umbria és Emilia, valamint Romagna környékén utaznak át. Közben megállnak Forte dei Marmin, Grossetóban, Rómában, San Giustino Valdarnóban és végül Bolognába érkeznek meg május 10-én, délután. 11-én, szombaton együtt vonulnak fel a gyártó 50. születésnapjának tiszteletére.

Maga a konvoj összesen 4,5 kilométer hosszú lesz. Az jelenlévő sportautók összlóereje meghaladja majd a 190 ezret. A Lamborghini majd minden modellje felvonul az elsőtől - ami egy 1963-as 350 GT - a jelen kor meghatározó darabjaiig, melyek a Gallardo és az Aventador. A pilóták és segédpilóták a világ minden részéből érkeznek. 65 százalékuk férfi, míg 35 százalékuk nő lesz, és 22 évestől 75 éves korig ülnek volán mögé. Ezzel is mutatni akarják, hogy a márka minden generációé, és folyamatosan öröklődik az iránt érzett szeretet és szenvedély.

Az első randevún már túl is van a "™,mezőny"™, hiszen május 7-én az összes Lamborghini egymás mellé parkolt le Milánóban, a Piazza Castellón. Innen indulnak tovább szerdán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: