DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Egyéb

A VW kiemelt szerepben a hétvégi Autó, Motor és Tuning Show-n

Ismét megrendezik Budapesten az Autó, Motor és Tuning Show-t, melynek a Hungexpo területe ad otthont március 22-24-e között. A korábbi évekhez hasonlóan a Volkswagen is jelen lesz, és minden eddiginél hangsúlyosabb kiállítási standdal szerepel a rendezvényen, melynek kialakítása, az ott kiállított autók és műszaki megoldások jelentik az élő bizonyítékot arra, hogy a felelős és környezettudatos autózás nem zárják ki egymást.

A Volkswagen standján a látogatók a 2013-as InnovaTurné autóit, a Magyarországon először látható eco up! kisautót, a Közép-Ázsia Expedícióra induló Volkswagen LT 40 lakóautót, valamint két, a nyáron a Hungaroringen is feltűnő Golf VI GTI versenyautót tekinthetnek meg. De hogy ne maradjanak hasznos élmények nélkül, a Volkswagen stand vendégei elméleti és gyakorlati oktatásban vehetnek részt: elsajátíthatják a takarékos autóvezetés alapjait.

Volkswagen InnovaTurné 2013

Már évek óta hagyomány, hogy a Volkswagen roadshow keretében országos körútra viszi el a legtöbb innovációt megtestesítő autóit. Idén olyan különlegességekkel találkozhatnak az érdeklődők, mint a proaktív utasvédelemmel szerelt 140 lóerős Volkswagen Golf Highline BMT 1.4 TSi DSG; a 210 lóerős motorral és többek között fáradtságérzékelő szenzorral ellátott Volkswagen Scirocco 2.0 TSI DSG; a 177 lóerős, adaptív lengéscsillapítással szerelt Volkswagen Tiguan Sport & Style BMT 2.0 TDI DSG 4MOTION; a 177 lóerős összkerék-hajtású Volkswagen Passat Alltrack BMT 2.0 TDI DSG 4MOTION; a 177 lóerős, automatikusan beparkoló Volkswagen Sharan Highline BMT 2.0 CR TDI DSG.

Ez az öt autó vesz részt a Volkswagen által szervezett, és hamarosan induló 2013-as InnovaTurnén, melynek során tesztvezetésre akár a kiállítás helyszínén is regisztrálhatnak az érdeklődők. A Volkswagen törekszik arra, hogy minél jobban megismertesse az érdeklődőkkel a márka újdonságait, legújabb fejlesztéseit. Ezért lehetőség lesz az autók megtekintésére, de a látogatók akár bele is ülhetnek a kiállított modellekbe. Az érdeklődők természetesen a márkát kiválóan ismerő értékesítőktől kérhetnek tanácsot, információkat a helyszínen.



Versenyautók az idei Golf Találkozón

A Volkswagen Castrol Cup Poland 2013-2015 versenysorozatban három éven át fiatal tehetségek mutatják meg mire képesek egy 310 lóerős Golf GTI versenyautó volánja mögött. Az öt országban zajló, évi hétfordulós autóverseny szeptember 20-22. között látogat a Hungaroringre, ahol az idei Golf találkozó részvevői szeptember 21-én élőben nézhetik a viadalt, de addig is a Volkswagen a tuning show-ra elhoz két átépített Golf VI GTI versenyautót.

Hagyományőrző expedíció a Volkswagen támogatásával

A Közép-Ázsia Expedíció magyar felfedezők nyomába ered egy hatméteres, összkerék-hajtású LT 40 lakóautóval. Vámbéry Ármin, Almásy György, Prinz Gyula, Szentkatolnai Bálint Gábor, Déchy Mór mai követői, élükön Hidvégi-Üstös Pállal bejárják Közép-Ázsia sivatagjait, hegyeit, hogy az internet, valamint tematikus - biológia, földrajz, történelem - órák segítségével bemutassák Közép-Ázsiát a magyar diákoknak. A Volkswagen standján az érdeklődők kívül-belül megismerkedhetnek az autóval és az expedíció tagjaival is beszélgethetnek.

Zöld technológia - az új Volkswagen eco-up!

A Volkswagen a standján tartja a világ legtakarékosabb gázhajtású autójának, az eco up!-nak a magyarországi premierjét. A három- és ötajtós változatban kapható eco up! háromhengeres, egyliteres szívómotorját a gázos működés jegyében hangolták a Volkswagen mérnökei. A motor az ADAC német autóklub 2013-as "Sárga angyal" díját kapta az innováció és környezet kategóriában. Teljesítménye 68 lóerő, maximális nyomatéka 90 Nm. 16,3 másodperc alatt teljesíti a 0-100 kilométer/órás sprintet, végsebessége 164 kilométer/óra.

A start-stop rendszerrel, regeneratív fékekkel és alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal felszerelt Volkswagen újdonság vegyes használat esetén 2,9 kilogramm sűrített földgázt (CNG) fogyaszt, szén-dioxid-kibocsátása 79 gramm per kilométer. A kocsi szükség esetén benzinnel is működtethető. Három üzemanyag tankkal szerelik, kettő a gáz, egy a benzin tárolását szolgálja, a gázzal elérhető 380 kilométeres hatótávolságot benzinnel további 220 kilométerrel egészíthetjük ki. Az új Volkswagen eco-up! várhatóan az év második felében lesz elérhető a márka magyarországi márkakereskedői hálózatában.

Autós iskola a Think Blue jegyében

Az ugyancsak a tuning show-n bemutatkozó Drive Blue! by Think Blue autósiskola flottájából három, 1,2 literes TSI-motorral szerelt Volkswagen Polóval gyakorlatozhatnak az üzemanyag-megtakarítási akció résztvevői a rendezvényen. A budaörsi székhelyű intézmény a Volkswagen stratégiai partnereként, gyakorló gépjárművezetők oktatását végzi. Többek között az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében és a károsanyag-kibocsátás mérséklésében adnak tanácsokat a sofőröknek.

A Drive Blue! By Think Blue egynapos intenzív tréningein az instruktorok elméleti és gyakorlati oktatás során segítenek elsajátítani a költséghatékony vezetés fortélyait. A képzést követően a gyakorlott sofőrök átlagos üzemanyag-megtakarítása általában eléri a 15-20 százalékot. A Drive Blue! oktatás személyre szabott, olyannyira, hogy az elméleti képzés kis csoportokban történik, a gyakorlaton pedig minden résztvevővel külön instruktor foglalkozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: