DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Még erősebb Focus jön

Európában talán kevesebben ismerik Tanner Foust nevét, mint Ken Blockét - ez viszont nem azt jelenti, hogy Foust ügyetlenebb lenne a gymkhana fenegyerekénél. Háromszoros amerikai ralikrosszbajnok, emellett olyan legendás versenyeken is feltűnt, mint a Pikes Peak. Amikor éppen nem versenyez, kaszkadőrként vállal szerepet tévésorozatokban, filmekben.

Foust ezúttal a Cobb tuningcéggel fogott össze, és a Ford Focus ST-t vették kezelésbe. A különkiadású Ford motorvezérlő elektronikáját optimalizálták, nagyobb intercoolert és egy sportkipufogó-rendszert is kapott, így a kétliteres, négyhengeres EcoBoost teljesítménye 300 lóerő körüli lett - ez közel 50 lovas növekedést jelent.



A különkiadású Focus külsőségekben is eltér a szériakiviteltől: átdolgozott hűtőrácsot, egyedi fényezést és karbonszálas elemeket is kapott. A pletykák szerint sportfutómű és sajátos felnigarnitúra is jár majd az autóhoz, melynek ára még nem ismert. A kereskedésekbe a tervek szerint még ebben az évben eljut Tanner Foust Focusa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: