DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Olaszország: Úticél a motorsportok szerelmeseinek

Mindig is vágyott Olaszországba? Kíváncsi a nevezetességekre? Milánó, Róma, Torino, Firenze, Velence és egyéb híres városok és nevezetességek? Olaszország a sportok országa. A futball talán a legnépszerűbb sportág Európa csizmájában, de a második helyet minden tekintetben az autó- és motorsportok foglalják el az emberek szívében.

Olyan autókat gyártanak, melyek már régen beírták magukat a motorsport történelemkönyvekbe. Ferrari, Lancia, Fiat, Maserati, Lamborghini, hogy csak a leghíresebbeket említsük, a motoros társadalom pedig egyhangúan üvölti a Ducati, vagy az Aprilia neveket. Olaszország híres nagydíjairól és versenyhelyszíneiről. Ott van Monza, Mugello, Misano a Forma-1 és a MotoGP. Utóbbi sorozatban pedig Valentino Rossi, Andrea Dovizioso és a már említett Ducati versenycsapat. Olaszhon híres szurkolóiról a Tifosi-ról. Ők talán a legszenvedélyesebb szurkolók a világon és ugyanannyira odavannak egy bizonyos tűzpiros márkáért, mint futballcsapataikért. Természetesen a Ferrariról van szó, legfőképpen pedig a márka Formula-1-es csapatáért, mely 2013-ban ismét a világbajnoki címért száll harcba Fernando Alonso és Felipe Massa vezérletével, mint minden évben.

Ha nyaralását tehát szívesen egybekötné egy kellemes sportos kikapcsolódással, a legjobb segítséget az "Olaszország - Utazás előtt, alatt, után"helyett?" - nyújtja a Panemex Kiadó 2012-es kiadásában.

A könyv egy gyakorlatias, gazdagon illusztrált útikalauz, a legmegbízhatóbb útitárs. Sok fényképpel, illusztrációval, térképekkel így autós kirándulásokhoz is tökéletes segítségül szolgálhat. Olaszország ízei is megtalálhatóak benne az ország összes körzetéből, hotelek, szálláshelyek, látnivalók, strandok és fesztiválok listája is fellelhetőek benne.

Az útikönyv szakértő útmutatásokkal és gyakorlati tanácsokkal segíti Olaszország minél jobb megismerését. A "Bemutatjuk Olaszországot" történelmi és kulturális háttérbe ágyazva mutatja be az ország egészét. A 15 régió, illetve Róma, Firenze és Velence térképekkel és illusztrációkkal szemléltetett látnivalóit külön fejezetek ismertetik. Minden rész bevezetője a helyi építészet és konyhaművészet jellegzetességeit tárgyalja. Az "Amire az utazóknak szüksége van" a szállodákról és éttermekről ad részletes információt, míg a "Közérdekű tudnivalók" a közlekedéstől a személyi biztonságig mindenre kiterjedő gyakorlati tanácsokkal szolgál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: