DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

A Pirelli Genfben

A gyártókkal szoros együttműködésben fejlesztett, egyedi jelzéssel ellátott PZero abroncsok a fókuszban a Genfi Autószalonon...

A Pirelli bevezeti a "dedikált" gyári szerelésű abroncsokat a luxusautókhoz: az abroncsok oldalfalán található szignó jelzi, hogy az abroncsot speciálisan az adott gyártó számára fejlesztették. Ezek az abroncsok az egyes modellek egyedi igényeihez lettek homologizálva, így az abroncs szükséges cseréje esetén a későbbiekben egyértelművé válik a választás. Az újítást támogatták azok az autógyártók is, melyeknek fokozott igényük van a Pirelli mérnökeivel közösen fejlesztett egyedi és korszerű abroncsokra. A Pirelli perszonalizált abroncsaival szerelt autók közé tartoznak az Aston Martin, az Audi, a Bentley, a BMW, a Ferrari, a Lamborghini, a Mercedes és a Porsche modelljei, valamint néhány, a Genfi Autószalonon várva-várt modell, mint pl. az új McLaren P1, az új Ferrari Enzo és az új MaseratiQuattroporte.

PIRELLI PZERO ÉS CINTURATO EGYEDI JELZÉSSEL A Pirelli vezető abroncsa, melyet rangos autógyártókkal együttműködésben fejlesztett, a PZero család (a PZero és PZeroCorsa) - a Pirelli ultra-nagyteljesítményű abroncsai, melyek technológiájuknak köszönhetően kiemelkedőnek számítanak a luxusszektorban. A PZerót 2007-ben vezette be a Pirelli és folyamatosan továbbfejlesztette azokkal a vezető autógyártókkal együttműködve, melyek a Pirellit választották legerősebb és luxus modelljeik szereléséhez. A gyártókkal közösen fejlesztett új PZero abroncsok oldalfalán egy megkülönböztető jelzéssel fel van tüntetve az adott autógyártó is a Pirelli logó mellett.

Az abroncsok az egyes modellek egyedi igényeihez lettek szabva, vagyis nincs többé általános PZero gyári szerelésű abroncs. Azok helyét közös eredővel rendelkező, egyedi,személyre szabott abroncsok veszik át. Valamennyi abroncs annak az autónak az igényeihez lett igazítva, melyhez fejlesztették. A legújabb termékek között ott találhatók a LamborghiniAventadorhoz, a McLaren P1-hez és a MaseratiQuattroportéhoz készült abroncsok: mind a Pirelli kutatói és a gyártók mérnökei szoros együttműködésének eredményei.

Eddig a PZero 250 homologizációja készült el.

A másodlagos piacra szánt teljes kínálat ötvözi és egyesíti a legújabb, gyári szereléshez gyártott PZero abroncsok teljesítményét.

A PZero abroncsok alapvető jellemzője a csökkentett féktávolságnak köszönhető nagyfokú biztonság száraz és nedves úton, a pontos úttartás egyenesben és kanyarban, a jó vezethetőség és a tökéletes kényelem.

A PZero abroncsok gumikeverékében és abroncsperemében található speciális nanorészecskék biztosítják a kényelmes utazást és a sportos teljesítményt. A futófelület mintázata maximális tapadást nyújt nedves úton a három széles hosszanti mintaároknak köszönhetően és biztosítja az akusztikai kényelmet, míg aszimmetrikus profilja felel az egyenletes kopásért. A PZero abroncs szerkezetét úgy tervezték, hogy egészen nagy sebességnél, még 370 km/óránál is ellenálljon a deformálódásnak.

A PZero abroncs jelenleg közel 130 változatban kapható, /50-/25 méretig, 17-21 collos felnihez.

A tervek szerint a Cinturato P7 is el lesz látva "szignóval" és a gyártókkal szoros együttműködésben, folyamatosan fejlesztik: ez a közepes és nagy teljesítményű autókhoz tervezett első, nagy teljesítményű környezetbarát abroncs. A Cinturato P7 rövid idő alatt a kategóriája egyik piacvezető abroncsa lett, és sikereket ért el rangos nemzetközi abroncsteszteken. A Cinturato P7 minden autónak mérsékeli a környezeti hatását a gumikeverékben található nanorészecskék és polimerek segítségével, melyek csökkentik súlyát vetélytársaiéval szemben. Ennek eredményeképpen a Cinturato P7-nek 20 százalékkal alacsonyabb a gördülési ellenállása, így 4,2 százalékkal csökken a széndioxid-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás. A nedves úton és kanyarban is maximális biztonságot nyújtó aszimmetrikus futófelületi mintázat 30 százalékkal csökkenti a zajszintet a többi abroncshoz képest. A mintázat kialakításának köszönhetően aCinturato P7 egyenletesen kopik az abroncs egész felületén, egyenletes teljesítményt biztosítva teljes élettartama alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: