DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Az új Nissan Leaf megérkezett Genfbe

Az eddig eladott elképesztő 50.000 darabos példányszámnak köszönhetően a LEAF a világ legkeresettebb elektromos járműve. A Nissan azonban nem ül a babérjain, az új LEAF számos változtatás előnyét élvezi, ideértve például a 199 km-es hatótávolságot és a felére csökkentett töltési időt, amelyek még tovább növelik majd az autó népszerűségét.

A Genfben bemutatásra kerülő új LEAF-et Nagy-Britanniában, a Nissan sunderlandi gyárában fogják gyártani. Az Európában gyártott, az európai vásárlók igényeinek megfelelően újratervezett autó több mint 100 módosításon ment keresztül, amelyek közül számos a jelenlegi tulajdonosok közvetlen visszajelzéseinek köszönhető. összességében pedig egy olyan autó jött létre, amely tovább tágítja majd az elektromos világ határait.

A töltő áthelyezésével a LEAF hátuljából a motorháztető alá a csomagtartót 40 literrel sikerült megnövelni... ami másképp kifejezve, egy átlagos, repülőgépre felvihető kézipoggyász mérete. A csomagtartó összmérete 370 literre növekedett.



A további fejlesztések között megtalálható az új intelligens kulcs, amely a töltőcsatlakozó fedelét és a kábel rögzítését is vezérli.

Ezek a jelentős fejlesztések részét képezik a három jól ismert felszereltségi szint (Visia, Acenta és Tekna) bevezetésének a LEAF modellpalettájába is, tovább növelve annak vonzerejét. A Visia változat alacsonyabb, belépő árszintet képvisel, míg a Tekna modellek az eredeti modellnél több kiegészítőt tartalmaznak az alapfelszereltség részeként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: