DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

A Nissan a Genfi Autószalonon

Európai vevőknek tervezték és Európában gyártják: A Nissan a 2013-as Genfi Autószalon történetének új, izgalmas fejezetét nyitja meg. A Nissan szenvedélyesen törekszik arra, hogy a holnap technológiáját már ma elérhetővé tegye, ennek megfelelően európai tervezésű, fejlesztésű és gyártású modelljeinek új generációját mutatja be, amelyek kategóriájukban új mércét állítanak fel.

Az európai gyártású újdonságok élén két olyan modell áll, amelyek jól mutatják, hogy a Nissan új technológiákat kíván bevezetni a piacra. Az új Note-ot egy új célkitűzésnek megfelelően teljesen áttervezték. Ezúttal a mainstream kisautó szegmens a cél, a fegyverek pedig a feltűnő design, az alacsony CO2-kibocsátás és az innovatív, a kategóriában elsőként alkalmazott technológiák.

Az új Note nem az egyetlen európai gyártású modell, amelynek Genfben lesz a premierje. Az új LEAF - amely mostanra teljes mértékben beépült a Nissan Európában gyártott modellpalettájába - egész sor műszaki továbbfejlesztést vonultat fel. Az úttörő első változat sikerére alapozva - melyből eddig több mint 50.000-et gyártottak -, az új LEAF valós körülmények között nagyobb hatótávolságot, a vevők számára több választási lehetőséget és számos részletmegoldás tökéletesítését kínálja, mely utóbbiak még könnyebbé teszik a világon a legnagyobb darabszámban értékesített elektromos hajtású autó használatát.

A Nissan Genfben a Nismo utcai modellsorozat hivatalos európai piaci bevezetésével ünnepli gazdag motorsport örökségét. Az ütős megjelenésű Juke Nismo és 370Z Nismo az első modelljei a Nissan termékkínálat nagyteljesítményű ágazatnak, amely elérhető teljesítményt, prémium designt és a versenypályán született fejlett technológiát kínál a vevőknek.

A Nissan a Genfi Autószalonon: rövid áttekintés



Az új Nissan NOTE: Innovatív designjával, a kategóriájában elsőként alkalmazott technológiákkal és korszerű motorpalettájával az új Note arra született, hogy felkavarja az állóvizet a kisautó szegmensben. Az Európában gyártott és az európai utak követelményeinek megfelelően kifejlesztett Note az elismert Invitation koncepcióautó különleges vonalaival jelenik meg a bemutatóteremben.

A Note az Európában őszre tervezett piaci bevezetését megelőzően a Genfi Autószalonon mutatkozik be első ízben.

Új LEAF: A zéró-emissziós technológiát magasabb szintre emelő, Európában gyártott új LEAF világpremierjére Genfben kerül sor. A külön az európai piac igényeinek megfelelően kifejlesztett és tervezett új LEAF egy új, izgalmas fejezet kezdetét jelzi a Nissan történetében. A Nissan sunderlandi üzemében gyártott és a Nissan európai modellválasztékába teljes mértékben beintegrált LEAF-ben megjelenő új technológiák a valós használati körülmények között fokozzák az akkumulátor által biztosított rugalmasságot és a részletmegoldások finomítása révén megkönnyítik a vezető és az utasok életét.

Resonance koncepcióautó: A Nissan crossover autók jövőbeli dizájnjával kapcsolatos jövőkép az innovatív Resonance koncepcióautó európai premierjével válik valósággá.

Juke NISMO: A Nissan Juke Nismo összekapcsolja az innovációt a vezetés élményével, ami a Nismo-t az motorsport és a számítógépes játékok terén egyaránt a leginkább elismert névvé teszi. A Nismo európai bevezetése a Juke Nismo-val kezdődik, amely megfizethető áron elérhető nagy teljesítménnyel jelenik meg a crossover piacon, ezzel is erősítve a Nissan elismertségét, amelyet azzal alapozott meg, hogy innovációt hoz ebbe a folytonosan megújuló szektorba.

370Z Nismo: Az új 370Z Nismo a Juke Nismo nyomát követve megerősíti a Nissannak azt az elkötelezettségét, hogy széles és sokrétű utcai Nismo modellkínálatot biztosítson az európai vásárlók számára.

2013 GT-R: A dinamikusabb teljesítmény, a nagy sebesség melletti tökéletesített stabilitás, az élénkebb reagálású vezethetőség révén a 2013-as GT-R új mércét állít a nagyteljesítményű autózás terén. A Nissan sikeres versenyprogramjai által inspirált és hatásukra kifejlesztett számos tökéletesített GT-R megoldás közé tartoznak a pontosabb üzemanyag-adagolást szolgáló befecskendezők, a rugalmas reagálást javító új turbónyomás csökkentő szelep, valamint a futómű módosított karakterisztikája.

JUKE n-tec: Az n-tec modell megjelenésével ismét bővül a Juke modellváltozatainak száma. Még több innovatív technológiával és izgalmasabb külső-belső elemekkel az n-tec ennek a modellnek a legfrissebb, továbbfejlesztett változata. A műszaki érdekességek közé tartozik a Nissan Connect rendszer, amely magába foglalja a Google Sent-To-Car megoldást, amely az előzetesen megtervezett útvonalat továbbítani képes az autónak. Az új rendszer ezen kívül teljes elérést biztosít a Google hasznos helyek (POI) adatbázisához, a nagyobb, 5,8 colos képernyőn megjelenített navigációs térkép pedig még letisztultabb.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: