DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

A Nissan újraértelmezi a Nismo-t

A Nissan Motor Co., Ltd. ma új korszakot nyitott a Nismo márka életében. A vállalat megerősítette: a Nismo a Nissan exkluzív nemzetközi márkája a nagy teljesítményű utcai autók és a motorsport terén, valamint hivatalosan megnyitotta a Nismo új globális főhadiszállását és fejlesztőközpontját Yokohamában, Japánban.

A Nismo-t Japánban már jól ismerik a motorsport és a nagy teljesítményű autók megszállottjai, valamint a számítógépes játékok rajongói világszerte. A Nismo készen áll a növekvő nemzetközi ismertségre, hogy sportos utcai autók sorával járuljon hozzá a Nissan innováció és élmény terén szerzett hírnevéhez.Egy különleges ünnepség keretében Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója megnyitotta a márka új központját, és a Nismo a vállalat nagy teljesítményű autókat és a motorsportot érintő tevékenységeiben játszott növekvő szerepéről beszélt.

A következő Nismo országúti autó a 370Z Nismo egy európai piacra szánt új verziója, amely e hónapban mutatkozott be a nemzetközi porondon, és amely a Nissan legnépszerűbb sportautóján alapul.

"A Nismo emblémát viselő utcai autók mezőnye elképzelhetetlen a GT-R nélkül" - nyilatkozta Mr. Ghosn. "A standard országúti változtat világszerte egy szupermodell, a GT-R versenypályán nyújtott teljesítménye pedig a Nismo csapatának szenvedélyes elkötelezettségét és tehetségét dicséri. A GT-R Nismo nagyon különleges autó lesz. Már alig várom, hogy kipróbálhassam!"



A Nismo új otthona

Az új központban a Nismo csapata közösen, egy helyen dolgozhat, így a Nismo főtevékenységei és műszaki, valamint versenytapasztalatai egy helyre koncentrálódnak.

"Nagy lépés ez a Nismo számára, mivel a változások révén hatékonyabban tudunk működni, és a nemzetközi színtéren is terjeszkedni tud a márka" - nyilatkozta Soicsi Mijatani, a Nismo elnöke.

A Nismo szellemisége

A Nismo új, nagy teljesítményű országúti autói a Nissan alapmodellekkel egyező gyártósorokon készülnek, amely a versenysportban és a teljesítményhangolásban szerzett több évtizedes tapasztalattal párosulva a Nismo márka teljesítmény terén véghezvitt fejlesztéseinek tökéletes integrációját eredményezi.

A Nismo szellemiségének alappillérei a márka büszkén hirdetett motorsportöröksége és a merész mérnöki filozófia. Ezt a szellemiséget hirdeti az összes új Nismo modell hatékony teljesítményével, fejlett, mégis elérhető technológiájával, valamint merész és intelligens formatervével, melyek így együttesen a Nissan izgalmas innovációt középpontba helyező filozófiáját testesítik meg.

A virtuális világ és valóság összekapcsolása

A Nismo most a versenypályákról való kilépésével egyidőben a virtuális világból a valóságba vezető lépést is megteszi: a világ legtöbb országának Nissan-márkakereskedőinél most először kaphatók elérhető áron a Nismo emblémát hordozó autók.

® sorozata" - mondta Simon Sproule, a Nissan marketingért és kommunikációért felelős alelnöke. "Most már ők is részesei lehetnek a Nissan tulajdonosok közösségének egy valódi, izgalmas Nismo modellel, amelyet olyan elkötelezett és tapasztalt szakértői csapat tervez, amely a digitális világ tökéletes ismeretében képes kielégíteni ezen új ügyfelek nagy teljesítményű országúti autókkal szemben támasztott igényeit."

Teljesítmény az országúton és a versenypályán

Ezután kiemelkedően sikeres, nagy teljesítményű utcai- és versenyautók sorozata következett Japánban, amit végül a Nismo születése tetőzött be 1984-ben.

®5 for PlayStation®3 játékban.

A Nismo növeli szerepét a motorsportban

A Nismo veszi át a Nissan motorsport programjának globális szintű irányítását, amelynek részét képezik a legrangosabb versenyek a világ minden régiójában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: