DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Egyéb

Az Infiniti Q50 Genfben mutatja meg az európai erejét

Az új Infiniti Q50 sport szedán, amely minden előfeltételnek megfelel, hogy új szintre emelje az európai vásárlói elkötelezettséget a prémium kategóriában, március 5-én mutatkozik be a Genfi Autószalonon.

Az első új generációs Infiniti Q modell, a Q50 európai változata egyben a Daimler AG együttműködési-megállapodás első gyümölcse. Az európai Q50 technikai részleteit a sajtótájékoztatón jelentik majd be.

"Az Infiniti Q50 világklasszis sport szedán, olyan motorokkal, amelyek kellőképpen megmutatják azon törekvéseinket, hogy a modell jelentős szerepet játsszon majd az európai prémium piacon." -mondta Bernard Loire, az Infiniti afrikai, közép-keleti és európai alelnöke.

A Q50 Detroitban mutatkozott be januárban, és az Egyesült Államokon kívüli első megjelenésével az Infiniti új irányvonalát mutatja be - amelyhez tartozik a Q jelzés a szedánokra és kupékra, a QX jelzést pedig a crossoverekre és SUV-kra - és megerősíti a márka technológiai vezető státuszát.

Az erőteljes és egyedi Q50 vonalaiban visszaköszönnek a korábbi ikonikus koncepció autó trilógia jellegzetességei (Essence, Etherea, Emerg-e -mindegyiket a korábbi Genfi Autószalonok alkalmával mutatták be), amelyek segítettek a forma kialakításában.

A Q50 a technikai innováció csúcsán: bemutatkozik a világ első Direct Adaptive Steering (közvetlen adaptív kormányzás) rendszere. A Direct Adaptive Steering (DAS) további részletei a Genfi Autószalon alkalmával tárulnak fel.

A Q50 mellett az Infiniti standján bemutatják az LE koncepcióautót, az Infiniti első 100%-ban elektromos autóját, és a háromszoros Forma 1-es világbajnok, Sebastian Vettel 2013-as versenygépét, a névadó partnerség tükrében Infiniti Red Bull Racing színekbe öltöztetve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: