DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Megmutatták a sport-Passatot

A Volkswagen egyelőre az út elején jár az amerikai Passattal - eddig elsősorban a hétköznapi változatok népszerűsítésével voltak elfoglalva. Most azonban összeállítottak egy sportos - vagy legalábbis annak tűnő - változatot. Egyelőre csak tanulmányként mutatják be, hogy megszondázzák, mit szól hozzá a közönség.

A lóerő-hajhászást nem vitték túlzásba: a fronthajtású modell orrába egy 1,8 literes turbómotort építettek, amely ugyan 250 lóerős, de ezzel az autó legfeljebb átlagosan erőteljes, legalábbis amerikai mércével. A 19 hüvelykes felnik és az alacsony profilú gumik - ahogy az autó egész kiállása is - azonban azt sugallják, hogy ezzel kanyarodni is lehet. Sok más új részlet nincs is az autón, eltekintve a lámpák belső kialakításától, amelyekben jóval több LED kapott helyet mint a kereskedésekben kapható nagy Passatokéban.



Az összhatás sokkal inkább olyan, mintha az amerikai Passatot megpróbálták volna közelebb hozni az európai változathoz, és megnézni, mit szól ehhez az amerikai közönség. Nyilván a reakcióktól függ, hogy lesz-e folytatás, vagy inkább lemondanak a sportosabb, gazdagabban felszerelt változatokról Észak-Amerikában.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: