DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Egyéb

Egy Land Cruiser csini maffiózóknak

A plázákat járó kelet-európai maffiózók számára tökéletes városi terepjárót építettek a Toyota Land Cruiserből a japán Wald tunerei. A Black Bison, azaz fekete bölény csomagot bármely cruiseres kérheti, ha szeretné megvadítani szolid SUV-ját.

A Wald International számos különös csomaggal állt elő az utóbbi években, melyekre hol elismerően, hol értetlenkedve reagáltak a tuning-rajongók. Többek közt a Land Cuiserhez is hozzányúltak már korábban, de az a munka közel sem sikerült olyan vadra, mint a Black Bison. Ez az optikai csomag leginkább az új felnikkel, és a jelentős szélesítésekkel igyekszik sokkolni, de igazán maffiózóssá a sötét fényezés teszi. Az átépítésből persze nem maradhattak ki az ilyenkor kötelezően megpiszkált elemek, mint a lökhárítók, a hűtőrács, a sárvédők és a hátsó diffúzor. Módosított sportkipufogó-rendszer, egy tekintélyes új szárny, és - a Waldtól megszokott - ledsor jár még a csomaghoz.

A kasznin kívül máshoz nem nyúltak a japánok, így - a mintadarab esetén - a 4,6 literes V8-as maradt 300 lóerős. A Black Bison első nyilvános megjelenése a napokban induló Tokiói Autószalonon lesz. Ott talán már igényelni is lehet a csomagot, melynek ára hatezer dollár (1,3 millió forint).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: