DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A csapadékvíz tisztítás innovációs megoldása

Az éghajlatváltozás kapcsán megfogalmazódott, hogy a kontinensünk egyre szárazabbá válik, az átlaghőmérséklet évről évre növekszik. Időjárásunk szélsőségessé vált, a csapadékviszonyok is megváltoztak. Nagyintenzitású esőzések és melegrekordokat döntegető, hosszan tartó száraz időszakok váltják egymást.

A csapadék minden cseppje kincs, a természet ajándéka. A fenntartható fejlődés érdekében, a csapadékvíz felhasználása a víz minőségi védelméhez kapcsolódóan kiemelt figyelmet kapott az utóbbi években.

A nagy esőzések okozta erózió és a burkolt felületekről származó szennyező anyagok miatt a csapadék csak előkezelést követően kerülhet felhasználásra. Ezek egy része a gépjárművekből származik. Ilyen szennyező anyagok lehetnek a következők: üzemanyag, kenőolajok, zsírok, nehézfémek.

 Pureco_Október19_LM2



Ezek a csapadékkal együtt a felszíni és felszín alatti vizekbe kerülnek, nagy károkat okozva a környezetünknek. Egészségünk megóvása és természeti környezetünk védelme érdekében fontos a csapadékvíz elvezetésének és tisztításának kérdése. Ezekre már az autópályák tervezésekor is kiemelt gondot kell fordítani.

A Pureco csapadékvíz tisztításhoz kapcsolódó termékpalettáján vasbetonból, polietilénból készített olajleválasztó berendezések és acélcsövek találhatók.

Envia TRP                     

Az Envia TRP a csapadékvíz tisztítására kifejlesztett, szabadalommal védett termékcsalád részeként nyílt felszínű vízfolyásba, vízelvezető árkokba, közlekedési utak vízelvezetésébe építhető iszap- és olajleválasztó rendszer. Parkolói vizek tisztítására is alkalmazható.

Egy megfelelő fogadó kialakítása után a rendszer kompletten behelyezhető. Mivel nem igényel helyszíni beszerelést, telepítése költséghatékonyan, a környezet minimális változtatásával elvégezhető.

Nincsenek benne mozgó alkatrészek, egyszerűen, gazdaságosan üzemeltethető, minimális karbantartást igényel. Használata során környezetszennyező melléktermék nem keletkezik. A korrózióálló anyagoknak köszönhetően hosszú élettartamú.

Az Envia TRP választásával a teljes a megoldás birtokodba kerül, ami tartalmazza a technológiát és a befogadó, előregyártott vasbeton szerkezetet is.

A Pureco több mint 10 éves nemzetközi tapasztalattal a magas hozzáadott értékű  komplex megoldások kifejlesztésén dolgozik. Magasan kvalifikált munkatársaik minden esetben egyénre szabott, költséghatékony megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: