DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
Egyéb

Mi a közös Kevin Costnerben és Bükkszentkeresztben?

Nagyszabású fiesztát tartanak május 31-én, a 3. Bükkszentkereszti Veteránjármű találkozó és felfutót a Classis Motorsport Club szervezi.

Az esemény egy átlagtartó ügyességi menetpróba, amelyen a lényeg az, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futamon teljesített időeredmény között. A felfutáson csak egyenletességi időmérés van: nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság, éppen ezért a részvételhez licenc sem szükséges. 

15_plakat (1)



Nem túl komplikált a pilóták felszerelésére vonatkozó előírás sem. Autósoknak elég a normál utcai ruházat és a biztonsági öv használata, bukósisak nem kötelező. A motorosoknak a mai biztonsági előírásoknak megfelelő bukósisak (E jelzésű), egész testet megfelelően védő zárt ruházat, magas szárú erős cipő vagy csizma és motoros kesztyű az elvárt viselet. Az eseményre május 15-ig lehet nevezni 1984 végéig gyártott járművekkel, de a szervezők 1985-90 között gyártott különleges, érdekes járművek jelentkezését is elfogadják.

A fieszta kiemelt támogatója idén a Jacques Lemans, amely a középkategóriában a világ egyik legnagyobb óragyártója, 850 különböző modellből álló portfólióval a sportostól kezdve a klasszikuson át a divatosig. Az osztrák gyártó néhány éve a Forma-1-ben is jelen volt, Bernie Ecclestone megrendelésére gyártották a sportág hivatalos karóráit, de a márka ismerős lehet a focifanatikusoknak is: a Jacques Lemans gyártja az UEFA Bajnokok Ligája órakollekcióját is.

JacquesLemans_May2014_0577.IIQ_.p1

A száz százalékban magántulajdonú cégnél az ötlet megszületésétől a tervezésen át a prototípus legyártásáig, a minőség ellenőrzéstől kezdve a termék piaci bevezetéséig minden az ausztriai St. Veit/Glenben történik. Nagykövete is van a Jacques Lemans-nak a többszörös Oscar-díjas hollywoodi filmsztár, Kevin Costner személyében: a színész 2013 óta hirdeti a márka értékeit, amely egy külön kollekcióval is tiszteleg a színész munkássága előtt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: