Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 20. vasárnap

Top 50 magyar autóversenyző

Csak pár versenyen látjuk idén Ranga Pétert

A navigátor, Szőke Tamás távozásával jelentősen csökkent az anyagi háttér, a pécsi versenyző a tavalyi sikeres szereplés után csak néhány futamon indul 2018-ban.

részletek

Előre- vagy visszalépés következik?

Ezúttal annak jártunk utána, hogy azok a pilóták, akik éppen csak lemaradtak a díjazottak listájáról, vagyis az első 12 helyről, 2018-ban képesek lesznek-e előrelépni.

részletek

Merre tovább, magyar toppilóták?

Új rovatunk a TOP50 magyar autóversenyzői rangsor szereplőivel kapcsolatos híreket, történéseket, sikereket gyűjti csokorba hónapról hónapra: először is annak jártunk utána, hol versenyez idén a 2017-as listánk díjjal jutalmazott első 12 helyezettje.

részletek

Gokartban mérték össze erejüket a toppilóták

A TOP50-es listán szereplő pilóták mellett néhány szerencsés rádióhallgató is részt vehetett az eseményen, melynek a budapesti Gokartaréna adott otthont.

részletek

TOP50 – 1. hely: Michelisz Norbert

Amióta összeállítják a legjobb 50 magyar autóversenyző listáját, minden évben Michelisz Norbert végzett az első helyen. Figyelembe véve, mit ért el nemzetközi szinten az utóbbi szezonokban, ezen nincs sok csodálkoznivaló.

részletek

Nagy dolgokra készül Giuliano Alesi a GP3-ban

Újabb szezonjára marad az utánpótlás-szériában Jean Alesi fia. Mivel harmadik éve lesz a szériában, nincs mese: kiváló eredménnyel (ami alatt a bajnoki címért való harcot sejtjük) akar teljesíteni.

részletek

TOP50 – 2. helyezett: Tassi Attila

A legnagyobbat robbantó versenyző a nemzetközi színtérre kilépő legújabb magyar generáció tagjai közül, aki már 18 évesen karnyújtásnyira került egy rangos túraautós sorozat, a TCR megnyerésétől.

részletek

TOP50 – 3. hely: Szabó Krisztián

Az európai színtéren versenyző magyarok legsikeresebbje jelenleg a ralikrosszos Szabó Krisztián: két Eb-címet szerzett a szakágban, melyben mindössze három éve versenyez.

részletek

TOP50 – 4. hely: Kiss Norbert

Egy átlagos autósport-rajongó számára kicsit távoli és megfoghatatlan, amit Kiss Norbert csinál ezekben a 18 tonnás gépszörnyetegekben, de ez persze semmit nem változtat azon, hogy Magyarország legnagyobb motorsportos sikerei fűződnek a nevéhez.

részletek

Hogyan állítják össze a TOP50 listát?

A 2017-es év végén harmadszor jelent meg a legjobb hazai pilóták rangsora, amely évről évre nagyobb figyelmet kap. Az Autósport és Formula Magazin főszerkesztője arról beszélt, kik és hogyan állítják össze a ranglistát.

részletek

TOP50 – 5. hely: Herczig Norbert

Az utóbbi három évben uralta a magyar ralisportot, pályafutását meghatározzák a Skoda versenyautói és 2018-ban talán még egy szinttel feljebb léphet - újabb kiváló éven van túl Herczig Norbert.

részletek

TOP50 – 6. hely: Nagy Norbert

A Zengő Motorsport hosszú ideje lesben álló fiatal tehetsége, aki lépésről lépésre halad felfelé a ranglétrán, s a jelenlegi fiatalok közül talán a legtöbb tapasztalatot gyűjtötte ahhoz, ami az élvonalban való helytálláshoz kell.

részletek
Olvastad már?