DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
15:38

Még több mint húsz perc hátra van, de időmérős köröket már nagyon régen láttunk, így valószínűsíthetjük, hogy Kimi Raikkönené lesz az edzés első helye.

És ennyi! Kimi Raikkönené ez az edzés 11 ezreddel Lewis Hamilton előtt - a Red Bullok lemaradtak, Valtteri Bottasnak nem megy, Sebastian Vettel pedig falhoz érintette a Ferrarit, emiatt az utolsó fél órát már a bokszban töltötte. Köszönjük a figyelmet, rögtön jövünk az összefoglalóval, aztán a nap legérdekesebb nyilatkozataival!

Két perc, de majdnem mindenki kint van még a pályán.

Gasly nem fért el a bokszbejáratban, visszacsúszott a pályára, ezért kaphat még büntetést. 

Alonso gyorsan reagált...

Hamilton kiszállt, ő befejezte ezt az edzést - amúgy hét perc van hátra.

Marcus Ericsson megforgott, kisebb akadály a pályán.

A Renault fotósát nem engedik fotózni... a csapattagok.

 

Továbbra is jól működik a Renault Szingapúrban, Carlos Sainz a hatodik, Nico Hülkenberg pedig a tizedik, ezzek ők állnak legjobban a középcsapatok közül.

Végsebességek:

Kigyulladt Lance Stroll jobb hátsó féke! A pilóta szépen visszagurult a bokszba, majd lefújták poroltóval, elhárították a bajt - ezzel együtt elég ijesztő volt, ahogy az egyik féktávon feltörtek a lángnyelvek.

Vettel kiszállt az autóból, ő ma már nem ül vissza. Baj van? Odacsapta a falhoz a Ferrarit, de nem tűnt nagynak az ütközés, bement a bokszba, ahol láthattuk, hogy folyik valami az autóból - most pedig kiszállt, levette a sisakot és elkezdett vetkőzni. Újabb fontos Vettel-hiba?

Folyik:

Vettel falérintése:

Hopp, valami folyik Vettel autójából, a bokszban törölgetik a szerelők.

Most már a versenyszimulációk zajlanak, lehet, hogy ennyi volt az időmérős rész - Bottas a két Red Bull mögött, Hamiltontól hat tizedre ötödik, Vettel pedig csak kilencedik,

Az mindenesetre látszik, hogy a Red Bull első szabadedzésen látott formája elillant, komoly hátrányban vannak Verstappenék a Ferrari-Mercedes pároshoz képest.

Sebastian Vettel két remek szektor után elrontotta a harmadikat, hozzáért a falnak, úgyhogy begurult a bokszba, marad egyelőre a kilencedik helyen.

Brendon Hartley érintőre vette a falat:

Raikkönen 11 ezredet ad Hamiltonnak, már ő az élen!

Hamilton! 1:38,710, atyavilág - nagy kör, hat tizedet adott Bottasnak, a világbajnok az élen. Jönnek a többiek!

Bottas egy méter híján nekivágódott a falnak - elhagyta a pályát négy kerékkel, kis híján a falba csapódott, de ez így összességében szabálytalan körnek minősül. Viszont 1:39,368-cal új körrekord!

Bréking: a Mercedes megvált Pascal Wehrleintól! A német pilóta kezét idén is fogta az istálló, ha nem is a Formula-1-ben, de nem tudják tovább egyengetni a pályafutását. Hat évnyi közös munka után idén lejár Wehrlein szerződése, de most saját bevallása szerint mással tárgyal.

Jegyezzük meg, hogy Fernando Alonso jelenleg a nyolcadik helyen áll, míg Stoffel Vandoorne a 17., 1,2 másodperc köztük a különbség.

Ricciardo is megérkezett, ő a harmadik, az első három hatvanegy ezredmásodpercen belül!

Ami szép, az szép...

Mindenki gyorsul, jönnek az időmérős szimulációk, de nem mindenki ugyanazon a keveréken küzd - Verstappen csak három századra van Raikkönentől, de Vettel is javított.

Itt fékezte el Hamilton:

Raikkönen 1:40,5-tel az élen, a harmadik szektor egyelőre az övé.

Hamilton a bukótérben: útban volt neki Vettel és hogy ne csattanjon neki, elfékezte a gumijait, de nem törte össze a Mercedest.

Huhh, alaposan bekezdtek a csapatok, alig megy tíz perce az edzés, de sorjáznak az új első idők: most éppen Vettel áll az élen 1:40,9-cel, pár századdal előzi meg Lewis Hamiltont, majd jön Verstappen, Raikkönen és végül Bottas, bár ő már fél másodperccel lemaradva.

Elég színes most a gumipaletta, van, aki hiperlágyon, van, aki ultralágyon és van, aki lágyon köröz.

Max Verstappen Red Bulljából egy pillanatra feltört a füst, nem biztos, hogy nagyon nyugodtak a csapatnál...

Vettel 1:41,5-tel nyit, egy tizeddel Bottas előtt, ők ketten futottak eddig mért kört az élpilóták közül.

A két Ferrari azonnal hiperlágy gumikon nyit!

Romain Grosjeané az első mért kör, 1:44,162-vel - az első edzésen már voltak 1:40 alatti idők is.

Este, vagy nem este, de a levegő hőmérséklete 30, az aszfalté pedig 32 Celsius-fokos.

És elkezdődött a gyakorlás!

Charles Leclerc autóját összerakta az Alfa Romeo Sauber, a monacói nekivághat az edzésnek.

Valóban besötétedett már Szingapúrban:

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, perceken belül kezdődik a Szingapúri Nagydíj második szabadedzése. Az előző gyakorlás még nagyrészt világosban zajlott, most viszont már helyi idő szerint este van, így az időmérőhöz és a futamhoz hasonlóan itt is sötétben köröznek majd a versenyzők.