| |
Új idők (AFM 2011/2 - Jegyzet)
2011.02.01, kedd 11:13

Éves (pontosabban év végi) rendes szabadságunk végeztével ismét itt vagyunk, és remélhetőleg megint tudunk majd kellemes meglepetésekkel szolgálni.

Leggyorsabb vásárlóink utoljára december közepén találkozhattak magazinunkkal, és bizony azóta rengeteg minden történt a motorsportok nemzetközi és hazai pályáin, de leginkább a tárgyalóasztalai mellett.

Hogy magyar vonatkozással kezdjük, ejtsünk mindjárt szót arról, hogy az esztendő végén új elnököt választott magának a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség: a Ferrari Challege nemzetközi mezőnyében rendre jól szereplő Válint Tibor lett a szervezet első embere. Az elnökség szintén megújult, és nagy lendülettel munkához is látott, ám rövid idő alatt „el is fogyott”, a tagok sorra visszaléptek megbízatásukból, egyikőjük, Dr. Németh Gábor alelnök pedig tragikus hirtelenséggel elhunyt. Mivel a testület létszáma az eredetinek kevesebb, mint felére csökkent, ezért a szövetség főtitkárnak február 19-re rendkívüli közgyűlést hívott össze – Válint Tibor ugyanakkor előző napi hatállyal lemondott tisztségéről.

Bár magazinunk több esztendeje az MNASZ kiemelt médiapartnere, egy kivétellel nem rendelkezünk hivatalos információkkal arról, milyen jelöltek szállnak majd harcba az elnökségért. Abban azonban nagyon bízunk, hogy a majdani vezető a megfelelő támogatottsággal és határozott lépésekkel új lendületet ad a szövetségnek, ezzel együtt a teljes magyar autósportnak.

A fentebb említett kivétel Gyulay Zsolt, az ősztől kinevezett hungaroringi elnök-vezérigazgató, akivel szerencsés módon éppen ebben a számunkban közlünk egy még december elején felvett interjút. Ha elolvassák a terjedelmes anyagot, könnyen beláthatják, ő az egyik lehetséges és alkalmas személy, aki képes lehet rendet tenni a jelenleg nem túl fényes helyzetben és utat mutatni a négykerekű technikai sportok művelői számára.

Ami bennünket illet: az Autósport és Formula Magazin már a XII. évfolyamába lépett, és idén is folytatja a decemberben megkezdett együttműködését az angol F1 Racinggel. A patinás magazin legérdekesebb cikkeit éppen az Önök segítségével választottuk ki a Facebook felületein (F1 Racing – magyarul), hogy magyar nyelven is elérhetőek legyenek azok az exkluzív cikkek, amelyekre a legutóbbi időkben csak vágyakozhattak a száguldó cirkusz hazai szerelmesei. Újdonság még az is, hogy a tavalyelőtti Rossi és a tavalyi Raikkönen címlapunk után megint akadt egy pilóta, aki nem F1-es szériában jeleskedik, mégis az első oldalon mosolyoghat. Persze, Michelisz Norbertről van szó, akinek már ez az elismerés is igazán kijárt, még ha a WTCC-futamgyőzelem ezerszer is többet nyom a latban. A túraautósok magyar sztárja a belső oldalakon szerencsére nem csak sablonokban beszél („a csapat kiváló munkát végzett”), hanem értékes háttér-információkba is beavat.

Hab lehet a tortán, hogy minden magazinunkhoz mellékelünk egy lapozható 2011-2012-es naptárat a legérdekesebb hazai és nemzetközi szériák főszereplőiről illetve futamaik időpontjairól. Reméljük mindenkinél gyorsan kikerül majd a falra, és sokan látnak neki bekarikázni, mit is akarnak saját szemmel megnézni az idei bőséges versenykínálatból!

Bethlen Tamás


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek