DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Perez csapattársait hasonlította össze

Sergio Perez első Forma-1-es csapattársát, Kamui Kobayashit és jelenlegi kollégáját, Nico Hülkenberget hasonlította össze, kiemelve, hogy mindkettőjük sokat segített pályafutása szempontjából.

"Kobayashit igazán, igazán nehéz volt legyőzni" - emlékezett vissza Perez a két szezonon át tartó együttműködésre a brit Autosport megkeresésére. Az első közös évben a jelenleg Caterhamben versenyző japán, a másodikban a mexikói végzett előrébb a pontversenyben. Perez kiemelte az egykori sauberes kolléga egyik nagy erősségét is: "Amikor kényelmesen érezte magát, nagyon nehezen lehetett legyőzni, főleg egy körön. Egészen lenyűgöző volt. Nagyon sokat tanultam tőle abban, hogyan dolgozzak a gumikkal. Jó volt, hogy tanulhattam tőle."

 



Kobayashi után Perez a McLarennél a világbajnok Jenson Buttont, majd a Force Indiánál Nico Hülkenberget kapta meg. A német versenyző több mint kétszer annyi pontot szerzett az eddigi 11 verseny alatt, mint Perez - habár utóbbi gyűjtötte a csapat idei egyetlen dobogóját.

 

"Nico nagyon erős csapattárs, az egyik legerősebb, aki valaha volt. Nagyon teljes versenyző, nekem is segít, hogy egy másik szintre lépjek. Mindegyik csapattársamtól tanultam. Jó dolog, ha különböző csapatokban különböző társaid vannak, hozzáad a tapasztalathoz" - magyarázta Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: