DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ecclestone majdnem megvette a teniszsportot

A Formula-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone megerősítette, hogy egy évtizeddel ezelőtt nagyon közel volt ahhoz, hogy a tenisz kereskedelmi jogait is felvásárolja.

A Formula-1 világát akkor már a kezében tartó Ecclestone-t a teniszlegenda Boris Becker és az egykori játékosból üzletemberré vált Ion Tiriac kereste meg azzal, hogy alapítsanak egy konzorciumot és vásárolják meg a nemzetközi teniszsport kereskedelmi jogait. Ecclestone szerint ő benne is volt, így a trió nagyon közel állt ahhoz, hogy létrejöjjön az üzlet, végül azonban a Nemzetközi Tenisz Szövetség (International Tennis Federation) "túl sok pénzt" kért a kereskedelmi jogokért.

"Én azzal érveltem, hogy a sportnak jobban alkalmazkodnia kell a televízióhoz" - nyilatkozta Ecclestone. "Mi bevezettük volna az egy szerva egy pont rendszert és rövidítettünk volna a meccseken, hogy mindenki, így a televíziós társaságok is tudják, hogy meddig is tart a mérkőzés. A másik ötlet az volt, hogy egy meccset két vagy három félidőre, harmadra, mondjuk, 20 perces részekre osztjuk. Elismerem, hogy ez radikális lett volna, de a tenisznek szüksége volt arra, hogy valamit csináljunk vele, bár azóta, hogy tárgyaltunk velük, javult egy kicsit a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: