DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem mindenki támogatja a Bianchi-pert

Az F1 biztonsági fejlődésében úttörő szerepet játszó háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart emberi oldalról indokolta meg, miért nem ért egyet az FIA, a Marussia és Ecclestone beperelésével.

A néhai Jules Bianchi édesapja, Philippe csütörtökön jelentette be, hogy bepereli az FIA-t, a Marussiát és Bernie Ecclestone-t fia halála miatt, melyért a hivatalos vizsgálat magát a versenyzőt tette felelőssé – a gyászoló apa viszont úgy érzi, hogy nem kapták meg a válaszokat a kérdéseikre...

„Mi magunk is felismertük, hogy történtek hibák, amelyek közül egyeseket az illetékesek is észrevettek, hiszen változtattak bizonyos szabályokon” – nyilatkozta Philippe Bianchi. „Nem lehetünk elégedettek azonban az FIA belső vizsgálatának eredményével, mely szerint Jules volt a felelős, ugyanis gyorsan hajtott. Nem élhetünk így! Ez a tragédia tönkretett a családunkat, miért kellene elfogadnunk, hogy az ő hibája volt. Ezt a balesetet el lehetett volna kerülni, épp ezért nemcsak Jules-ért, hanem a mai pilótákért is tesszük, amit teszünk.”

Bianchi_suz



A Formula-1 biztonságának úttörője, a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart azonban úgy érzi, hogy nem az ügy jogi útra terelése a megfelelő lépés: „Nagyon szomorú, ami a családjával történik, mélységesen együttérzek velük. De nem gondolnám, hogy a jogi lépések irányába kellene elvinni a ügyet, mivel így csak tovább fognak szenvedni, a fájdalmukat pedig ez nem fogja elűzni.”

„Minden versenyző ismeri a kockázatokat, ez nem pingpong. Mindig meglesz az esélye annak, hogy egy bizarr baleset történik, ezt el kell fogadni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: