DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Spanyol Nagydíj - Számoljuk ki!

A Forma-1 végre visszatér Európába. A következő megmérettetés Spanyolországban, Fernando Alonso hazájában vár a száguldó cirkusz mezőnyére. Nézzük a Spanyol Nagydíjat egy érdekes oldaláról, a számok szemszögéből.

0 - Alkalommal fordult elő az elmúlt 10 évben, hogy esett volna a Spanyol Nagydíjon.

1 - Fernando Alonso eddig mindösszesen egy alkalommal tudott győzni hazájában, 2006-ban. Viszont 2012-ben megnyerte az Európa Nagydíjat, aminek Valencia adott otthont.



2 - Ennyi alkalommal indult Alfonso de Portago F1-es pilóta hazája nagy viadalán, a Grand National lovas vágtán. 1956-ban a Téli olimpián is részt vett, bobozott.

3 - Neve volt összesen a spanyolok egyetlen F1-es csapatának: Campos Meta 1, Hispania Racing és HRT.





6 - összesen ennyi pályán rendeztek eddig Spanyol Nagydíjat. Circuit de Catalunya, Jarama, Jerez, Montjuic, Pedralbes, Valencia.

11 - Spanyol versenyzett eddig az F1-ben. Jaime Alguersuari, Fernando Alonso, Adrian Campos, Antonio Creus, Marc Gene, Francisco Godia, Luis Perez-Sala, Alfonso de Portago, Pedro de la Rosa, Alejandro Soler-Roig, Emilio Villota.

13 - Győzelmet aratott eddig a Ferrari Spanyolországban. 11-et a Spanyol Nagydíjon és 2-t az Európa Nagydíjon.



15 - Év telt el a Williams legutóbbi és az azt megelőző spanyol diadala között. 1997-ben Jacques Villeneuve győzött, tavaly pedig Pastor Maldonado.

285 - Ennyi kört futottak eddig a valenciai utcai pályán hivatalos F1-es versenykörülmények között.

1992 - Az év, amikor a Circuit de Catalunya olimpiai helyszínként szolgált. Ott volt a rajt és a cél az utcai időfutamon, melyet csapatként Németország nyert meg.

107000 - A Circuit de Catalunya befogadóképessége, ami"



8000 - ennyivel több, mint a város másik hatalmas sportkomplexumának, a Camp Nou futballstadion terhelhetősége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: