DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Rangos díjat kapott Baumgartner Zsolt

Hétfő este az első magyar F1-es pilóta egy díjátadóra volt hivatalos, ahol ezúttal nem autóversenyzőként vagy szakértőként, hanem egészen más minőségben lépett a színpadra.

„A Forma-1 pilótái közül kevesen tenyésztenek szőke mangalicát” – ezt a mondatot érdemes elsőként kiemelni a Magyar Konyha cikkéből, mely a Magyar Konyha Termelői díjának hétfői átadójáról számolt be. Az elismerések kiosztásakor harmadikként szólították a színpadra Baumgartner Zsoltot és édesapját, akik szőke mangalicából készült tarjájukért és levegőn érlelt sonkájukért kapták meg a rangos elismerést.

zsolt_mangalica



A beszámoló szerint Baumgartnerék alsóújlaki birtokán hatvan tenyészkoca és hat tenyészkan gondoskodik az „utánpótlásról”. A szakma véleménye szerint ez a legjobb minőségű és legjobb ízű sertés jelenleg a magyar piacon.

„Ez a szőke mangalica szabadon, természetes környezetben él, erdővel-dagonyázóval. Kizárólag természetes táplálékot kap, amely kiemelkedő húsízt garantál. A Magyar Konyha 2014-es Termelői Díját a levegőn érlelt mangalicasonkájával érdemelték ki” – olvasható a lap beszámolójában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: