Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
Autó

Volkswagen Tiguan GTE Active – Továbbgondolva

A Volkswagen detroiti standján az új Tiguan GTE Active concept a sztár.

vwtiguangteactiveconcept02

A Volkswagen az amerikai ízlésvilághoz alakította a frankfurti Tiguan GTE tanulmányautót, vagyis az új koncepció megmutatja, hogy milyen lesz a jövő év elején piacra kerülő tengerentúli változat. Ugyanakkor a Tiguan GTE Active concept egyesíti a plug-in hybrid hajtáslánc és a 4Motion összkerék-hajtás előnyeit, a rendszerben két villanymotor dolgozik össze egy turbófeltöltős, 148 lóerős benzinmotorral. A kettő közül az egyik (54 LE) az első, a másik (114 LE) a hátsó tengelyt hajtja, a rendszer összteljesítménye – a benzines erőforrással együtt - 221 lóerő.

vwtiguangteactiveconcept05

Ennek megfelelően a szabadidő-autó ugyancsak sportos menetteljesítményekre képes, 0-ról 100 km/h-ra 6,4 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 192 km/h. Ugyanakkor a jármű tisztán elektromos üzemmódban is képes haladni akár 32 kilométert, ilyenkor a maximális sebességet 112 km/h-ra korlátozza az elektronika. Az energiát egy 12,4 kWh-s lítium-ion akkumulátor tárolja, s a 16,9 literes üzemanyagtartállyal kiegészítve 933 kilométeres hatótávot garantál. A három motor teljesítményét egy speciálisan hibrid autókhoz kifejlesztett hatfokozatú, duplakuplungos automata osztja el a két tengely között, ugyanakkor a vezető is kiválaszthatja, hogy első-, hátsó- vagy éppen összkerekes üzemmódban menjen a Tiguan GTE Active.

vwtiguangteactiveconcept06

A rugalmas Modular Transverse Matrix platformra épülő amerikai crossover hosszabb tengelytávval és hétüléses utastérrel kerül majd a piacra, kabinjában pedig a német márka új generációs moduláris infotainment rendszere lesz a fő szám. Természetesen elérhető lesz hozzá a gesztusvezérlés és az okostelefonok könnyű csatlakoztatása. Az amerikai Tiguant a Volkswagen mexikói üzemében fogják gyártani.

vwtiguangteactiveconcept

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?