DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Bentley Bentayga – Első

Megkezdődött a Bentley Bentayga sorozatgyártása, már le is gördült az első példány a crew-i szerelősorról.

First Bentley Bentayga rolls off the production line



840 millió fontos beruházást, négy év fejlesztői munkát, egy új összeszerelő üzem és egy festőüzem létrehozást követően végre legördült az első antracit színű Bentayga a crew-i szerelősorról. A Bentley szabadidőautók kiszállítása következő hónapban kezdődnek meg, s már több mint 6000 megrendelés érkezett be rá.

First Bentley Bentayga rolls off the production   line(1)

Nem szép, viszont a „világ legerősebb, leggyorsabb, legexkluzívabb SUV-ja" címére pályázik a hosszú idő után hivatalosan is bemutatott Bentley Bentayga. Ráadásul a vásárlókat valószínűleg egy cseppet sem érdekli, hogy mások mit mondanak majd az autó formájára, őket garantáltan kielégíti, hogy egy nagyon különleges, s a fenti jelzőknek megfelelő szabadidő autóban ülhetnek. Egyébként a Bentayga formája tökéletesen beleillik a Bentley modellpalettájába, legalábbis, ami a márka-specifikus stílusjegyeket illeti. Vagyis kerek fényszórók, izmos vállak, hatalmas könnyűfém felnik, gazdag krómozás, valamint a jól ismert hűtőmaszk jellemzik a szabadidő autót, ám a magas építésmód miatt azonban mégsem áll össze az egész egy szerves egységgé. A hatalmas, mégis könnyű kocsiszekrény alatt megbújó technika, a kabin kivitele, s a felszereltség azonban tényleg minden igényt kielégít.

Például a Bantayga alumíniumból készült karosszériája 236 kilogrammnyi előnyt jelent a hagyományos acélszerkezethez képest, a „szokásos" műszerfalat nemes bőr borítja, az alapáron járó panoráma üvegtető pedig nyitható. Az utasokat négy különálló ülés várja, melyek fűthetőek, szellőztethetőek, és akár masszíroznak is, köztük pohártartók, tároló rekeszek és USB-töltők „szolgálják ki" a bennülőket. A prémium audio berendezés a Naimtől érkezik, a csomagtartóba meg egy komplett bárszekrény is beépíthető, persze, kivételes minőségben az is. A hatalmas gépház alatt egy 6 literes W12-es motor dolgozik, 600 lóerős csúcsteljesítménnyel, ami mellé 900 Nm maximális nyomaték , plusz nyolcsebességes automata váltó és komoly összkerék-hajtás jár. Így a Bentayga 4 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t, végsebessége pedig 301 km/h...

bentayga

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: