DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Jön a zöldséges-Merci legújabb nemzedéke

A videóelőzetes egyelőre nem sokat árul el a német újdonságról, ám a pakolhatósággal és a terhelhetőséggel valószínűleg – az elegáns forma ellenére sem – lesz gond.

Bővül a Mercedes-Benz E-osztály családja, június hatodikán a stuttgarti márka bemutatja a hagyományosan nagy rakterű és teherbírású kombi változatot. Az MRA platformra épülő T-modell formája és utastere legalább annyira elegáns lesz, mint a limuziné, ám a csomagtér nyilvánvalóan jóval méretesebb és praktikusabb lesz annál. Konkrét számokat még nem árult el róla a Mercedes-Benz, de ha valamennyit még fel is áldoznak a dizájn oltárán az elődjének 695 literes kapacitásából, akkor sincs ok a panaszra.

mercedeseclassestate2017a



Az új platform egyúttal azt is jelenti, hogy a szedánhoz hasonlóan kevesebbet nyom majd a mérlegen, mint a mostani nemzedék, ami a modern erőforrásokkal párosítva dinamikus menetteljesítményeket eredményez. Egyébként a motorkínálat szintén megegyezik az E-osztály limuzinéval, így négyhengeres és V6-os egységek kerülnek a gépháztető alá. A csúcsváltozat viszont 612 lóerős, V8-ast kap. A kombi után a kupé és a kabrió változat premiere következik majd, sőt állítólag egy crossover verzió is képbe kerülhet… Majd meglátjuk!

mercedeseclassestate2017

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: