DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 24. vasárnap

WTCC hírek

Sajtóhír: A Lada is kivonul a WTCC-ből

Jövőre már biztosan nem látunk gyári Citroeneket a mezőnyben, oroszországi hírek pedig kezdik alátámasztani a régóta levegőben lógó híresztelést: a Lada év végén megszünteti WTCC-programját.

részletek

Két éven belül leválthatják a TC1-et

A 2014 óta érvényben lévő szabályrendszer távolról sem bizonyult sikeresnek a WTCC-ben, így sajtóértesülések szerint 2019-ben, de akár már 2018-ban bevezetésre kerülhet a Class One kategória.

részletek

Norbi: Az eddigi legjobb szezonom

Kialakult bennem egy olyan érzés, hogy pályafutásom legjobb szezonja a WTCC-ben a mostani. De kíváncsi voltam arra, hogy mit mutatnak a számok. Azt, hogy 2016-nál tényleg nem volt jobb.

részletek

Nagy Norbi: Kipróbálnám a WTCC-t, de…

A Zengő Motorsport harmadik pilótája a szezont az ETCC-ben teljesítette, saját várakozásait is felülmúló eredményekkel – elmondta, van-e esély rá, hogy rövidesen már a világbajnokságon lássuk.

részletek

Norbi 2017-ben rámegy a bajnoki címre

Jövőre komoly változáson megy keresztül a WTCC, hiszen a világbajnok Citroen gyártóként kivonul, valamint a két pilótája, Lopez és Muller sem áll már rajthoz. Michelisz Norbi ennek kapcsán írta le a gondolatait.

részletek

Zengő: Jövőre is maradunk a WTCC-ben

Optimista nyilatkozatot adott a Zengő Motorsport csapatvezetője a Túraautó-világbajnokság sanghaji fordulóját követően, amely szerint csapata jövőre sem fog hiányozni a rajtrácsról. Zengő Zoltán beszélt a versenyzői felállásról is.

részletek

Michelisz: Napról napra jobban örülök

A kínai versenyhétvége lehetőséget teremtett számomra, hogy a világbajnoki harmadik helyért is harcba szállhassak a végén. Innentől ez a cél: az év végi dobogó!

részletek

Bűvös hármas: Ismét világbajnok a Citroen

Sanghajban remek hétvégét zárt a Citroen a harmadik konstruktőri világbajnoki cím megnyerésével* valamint a futamokon elért eredményével.

részletek

Norbi: A biztonsági autó nagyon nem segített

Michelisz Norbertet a WTCC kínai állomásának nyitófutamán az utolsó körben előzte meg a Volvót vezető Thed Björk, aki ezzel a svéd márka első győzelmét érte el a sorozatban.

részletek

Lopez simán nyert, Michelisz a tízen kívül

A háromszoros világbajnok argentin könnyed rajt-cél győzelmet aratott két márkatársa, Yvan Muller és a privát bajnokságot megnyerő Mehdi Bennani előtt. Michelisz Norbi ezúttal nem szerzett pontot.

részletek

Björk a legvégén vette el Norbi győzelmét

Michelisz rögtön a rajt után az élre állt a Hondával, ám a futam végén hiába védekezett hősiesen, Thed Björk az utolsó körben elment mellette, így a Volvo megszerezte első győzelmét a WTCC-ben.

részletek

Hivatalos: Marad a Honda a WTCC-ben

A széria kínai versenyén bejelentést tett a második erőt képviselő gyártó, amelynek sorsa eddig bizonytalan volt 2017-ben: megkapták a felső engedélyt a folytatásra.

részletek