DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Túraautó

Berger a DTM-be csábítaná Alonsót

A sorozat első embere, Gerhard Berger szívesen venné, ha Fernando Alonso a közeljövőben DTM-futamon indulna. Erről korábban már beszélt a spanyollal, akinek ez nem is jelentene nagy terhet.

2018 óta a Német Túraautó Bajnokságban lehetőség van egy-egy vendégversenyző szereplésére is az egyes futamokon, ami egyáltalán nem tesz rosszat a széria népszerűsítésének. Az utóbbi egy évben a MotoGP sztárja, Andrea Dovizioso, a hatszoros ralivilágbajnok, Sebastien Ogier és a legendás olasz (kétszeres CART-bajnok és többszörös paralimpiai aranyérmes) Alex Zanardi is tiszteletét tette ebben a szerepkörben.

Ez a versenyzői szerep a DTM népszerűsítését hivatott segíteni, amivel újabb piacokra juthat el az egyébként is elég népszerű széria. Az egykori Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger is folyamatosan azon dolgozik, hogy más versenyágak sztárjait csábítsa el egy-egy futamra, bőven vannak is ötletei.

„Szeretem, hogy ezek a fiúk minden hétvégén versenyeznek valahol, valamilyen formában, ez teszi őket számomra igazi pilótákká. A versengésben élnek, látható rajtuk a teljes koncentráció. Sebastian Vettel biztosan szívesen szerepet vállalna (a DTM-ben) és szerintem Lewis Hamilton is. Ők mindannyian igazi versenyzők, akik szabadidejükben is szívesen gokartoznak” – fogalmazott Berger a Motorsport.com szakoldal hasábjain.

Alonso a WEC-ben nagy sikereket ért el az elmúlt másfél évben


„Fernando Alonso is tökéletesen illene a képbe, nagyon szeretném, ha valóban jönne. Nagyszerű pilóta. Korábban egyébként szóba került már és beszéltünk erről a lehetőségről, de egyelőre csak röviden. Fernando idáig a Toyota kezében volt, így komolyabban nem tárgyaltunk a vendégszerepléséről” – tette hozzá a tízszeres futamgyőztes osztrák.

Berger és a DTM esélyeit javítja, hogy Alonso Toyotával kötött szerződése éppen mostanában jár(t) le, a spanyol pedig nyilvánosságra hozta már korábban, hogy nem hosszabbítja meg a kontraktust, hanem távozik a WEC-sorozatból (világbajnokként és kétszeres Le Mans-győztesként). Annyit már tudhatunk, hogy nem szeretné túlzottan szétaprózni a figyelmét a következő egy-két évben, legfontosabb célkitűzése az Indy 500 megnyerése.

Ugyanakkor egy DTM-es beugrás nem okozhat túl nagy plusz megterhelést a versenyzést rendkívül szerető Fernando Alonso számára. Érdemes lesz figyelni, sikerül-e Bergernek a spanyolt átcsábítania.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: