DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök

Díjátadó idén TOP50 gála nélkül

Nincs olyan körülmény, amely megakadályozhatta volna szerkesztőségünket abban, hogy 2020-ban is megválassza az év legjobb magyar autóversenyzőit, ám a díjátadó idén sajnos csak a járványintézkedések betartásával valósulhat meg.

4vx7a5xyg0uv2nu4xpf3_lg



Az Autósport és Formula Magazin szervezésében zajló TOP50 magyar autóversenyző gála fix szezonzáró eseményként szerzett magának hírnevet az elmúlt néhány évben, amire a belföldi pilóták és a sajtó is odafigyelt, még némi nemzetközi visszhangot is verve. Az Autósport évkönyvben megjelenő, szerkesztőségünk és szakértők véleménye alapján összeálló magyar versenyzői toplista öt éve tartja izgalomban a szakma magyarországi képviselőit, a tavaly Michelisz Norbert által megnyert értékelés pedig idén is elkészült, és szokás szerint megtalálható a frissen megjelent Autósport évkönyv 2020 című kötetben. Szavazásunk győztesei az elmúlt évek során olyan, az autósport nemzetközi szférájából ismert hírességektől vehették át a díjat gálánkon, mint Jean Alesi, Jean-Louis Schlesser vagy Bernd Maylander.

Az idei évi terveket világviszonylatban bedöntő koronavírus-járvány, pontosabban az általa kiváltott korlátozó intézkedések azonban 2020-ban ellehetetlenítették a szezonzáró TOP50 magyar autóversenyző gála megrendezését – rendezvények tartása ugyanis jelenleg nem engedélyezett a járvány elleni védekezés jegyében megszületett legutóbbi kormányrendelet szerint, a helyzet pedig várhatóan még hónapokon át bizonytalan marad.

A 2020-as szezont lezáró gála tehát eddig ismert formájában ezen a télen biztosan elmarad, de a TOP50-es lista első tíz helyezettje, illetve a különdíjasok idén is megkapják trófeáikat. Őszintén reméljük, hogy 12 hónap múlva az idei, kompromisszumokkal teli év már csak egy rossz emlék lesz, és a TOP50 magyar autóversenyző gála a következő autósportszezont követő december-januári időszakban a megszokott formájában térhet vissza!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: