DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd

Sztárok a Bálna gyomrában

Az Autósport és Formula Magazin által életre hívott TOP50 magyar autóversenyző gála elkerülhetetlenül robog afelé, hogy hagyománnyá nemesedjen. Szerkesztőségünk idén már ötödik alkalommal szavazza meg az év legjobbjait.

Új helyszínre költözik 2019-re a gála Budapesten belül, hiszen ezúttal a Duna-parti vendéglátó és kulturális központban, a Bálnában rendezkedünk be, és már az esemény időpontját is kitűztük: december 12., csütörtök. Az már biztos, hogy a rendelkezésünkre álló csarnok méretéből kifolyólag nagyobb térben mozgolódhatunk, mint a korábbi helyszínen, a dekorációhoz pedig ezúttal is magyar pilóták versenyautói fognak hozzájárulni.

Az est természetesen a 2019-es versenyévad 50 legjobb magyar autóversenyzőjét felsorakoztató lista kihirdetése körül forog majd: a rangsor idén is szakmai zsűri szavazatai alapján fog összeállni, amelyet az AFM szerkesztőségének tagjai és külső szakértők alkotnak, akik az év során a helyszínen is szemmel tartották a magyar versenyzők teljesítményét. Idén is lesz közönségszavazás, ami a formula.hu weboldalon érhető el, és ezúttal különdíjakat is kiosztunk a közönség által legnépszerűbbnek választott hazai pilótának.

top50-versenyzo-2018



Megtiszteltetés számunkra, hogy a versenyzők is egyre nagyobb presztízsértéket tulajdonítanak az első helyért járó díjnak. Michelisz Norbert a ranglista indulásától, 2015-től tartó győzelmi sorozatát 2018-ban megtörte Herczig Norbert, idén viszont nem zárható ki, hogy a WTCR-ben nyújtott remeklése révén visszaveszi az első helyet – miközben persze mások is ott vannak a kalapban. Idei formájuk alapján előrelépés valószínűsíthető például az ORB-t megnyerő Vincze Ferenctől és a ralikrosszos Szabó Krisztiántól, Marton Gergelytől és Kárai Tamástól is.

Az is megszokott már, hogy az est folyamán a szerkesztőségünk gondozásában készült két szezonösszefoglaló kiadvány, az Autósport évkönyv (amelyben a TOP50-es lista is megtalálható lesz), és a Száguldás és cirkusz című album is bemutatkozik. A kötetek segítségével részletekbe menően visszaidézhetők az aktuális Formula–1-es, nemzetközi és hazai versenyévad történései.

Az idei gálánk új elemét képezi majd, amikor ismertetjük azon kérdőív eredményeit, amelyben olvasóinkat kérdeztük meg autósport-fogyasztási szokásaikról. A kérdőív szintén weboldalunkon érhető el, kitöltésével pedig belépőt lehet nyerni a gálára is, a fődíj azonban egy ennél vonzóbb ajánlat: formulaautós tesztvezetés az Euroringen!

Aki sohasem hiányozhat a TOP50 autóversenyző gáláról, az a közismert sztárvendég a világ autósportéletéből. Két éve az F1-es futamgyőztes Jean Alesi és fia, Giuliano tette tiszteletét színpadunkon, míg tavaly a Dakar Rali kétszeres győztese, Jean-Louis Schlesser adta át a díjakat a legjobb magyar pilótáknak. Természetesen az idei gálánk vendégét is meglepetésnek szánjuk, így nem szeretnénk előre felfedni a kilétét, azt viszont garantálhatjuk, hogy felkérésünkre ismét egy olyan világhírű személy érkezik Budapestre, akinek neve a szakmában mindenki számára nagyon is ismerősen cseng.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: