DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd

TOP50: Hogy állnak idén a tavalyi legjobbak?

A 2019-es év derekán nézzük meg, hogy hogyan is állnak azok a magyar pilóták, akik 2018-ban az ország legjobbjai voltak - vannak visszaesők, de olyanok is, akik túlszárnyalják tavalyi önmagukat.

A 2018-as év legjobb magyar autóversenyzőjének választott Herczig Norbert egyelőre nem hoz olyan eredményeket, mint tavaly, amikor a szezon első felében kétszer is dobogóra állhatott a rali Európa-bajnokságon. Herczig új autóra váltott, amely az első futamon technikai hiba miatt megállt, azóta egy negyedik helye van, a mögöttünk hagyott hétvégén nyolcadik lett Lengyelországban, így jelenleg a tizenegyedik a tabellán.

herczig1_2



A tavalyi második Michelisz Norbert viszont remek idényt fut, jelenleg negyedik a népes és erős WTCR mezőnyében és a bajnoki cím sincs beláthatatlan távolságban, főleg, hogy még a szezon fele hátra van - ha ilyen ütemben folytatja, bőven lehet esélye visszakerülni listánk legtetejére.

A tavalyi harmadik Tassi Attilának nem alakul ennyire jól az éve, a TCR Europe után idén a WTCR-ben versenyző fiatal pilóta egyelőre nem nagyon tud beférni a legjobb tízbe idén - igaz, éppen legutóbb hozott egy negyedik helyet, ami jó jel lehet a folytatásra nézve.  A tavalyi negyedik Nagy Dániel sem most teljesíti eddig élete szezonját, bár ennek ellenére volt már dobogón a TCR Europe-ban, jelenleg a 12. helyen áll a tabellán.

Tavaly ötödik lett listánkon a magyar ralibajnok Hadik András, ám 2019 kevésbé kegyes hozzá eddig: két, problémákkal sújtott futam után Székesfehérváron a legvégén vesztette el a győzelmet, így egyre nehezebb helyzetben van az esetleges címvédést tekintve. A hatodik Kiss Norbert egyelőre két versenyhétvégén van túl és hozza a megszokott magas szintet, nyert már futamot és jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyét foglalja el.

nbexpulqd75okpix269i_lg

2018-ban hetedik lett ranglistánkon Turán Frigyes, ő két második hely után Székesfehérváron kiesett, egyelőre a bajnoki dobogóért van harcban, de a szezon második felében még fordíthat a dolgokon. A tavalyi nyolcadik Szabó Krisztián a ralikrossz-vb csúcskategóriájában igyekszik helytállni és jelenleg a tabella kilencedik helyét foglalja el.

Az elmúlt évben a kilencedik legjobbnak választottuk Vincze Ferencet, akinek jó esélye van arra, hogy idén előrébb végezzen: eddig háromból három hazai ralifutamot nyert meg, abszolút favoritja a bajnoki címnek, gyakorlatilag hibátlan éve van eddig. Ha mindenki hasonló szintet hoz a folytatásban, az sem kizárt, hogy 2019 legjobb hazai raliversenyzőjévé léphet elő.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön még egy ralis, aki tavaly a TOP50 ranglista tizedik helyét foglalta el. Ifj. Érdi Tibor kétszeres ERC2-es címvédőként idén kategóriát és autót váltott, a legjobbak között pedig egyelőre nem sikersztori az éve - több gonddal is meg kellett küzdenie, nem is állt rajthoz mindenhol, úgyhogy egyelőre nem szerzett pontot.

Hogy hogyan alakul az év második fele, az természetesen még nagyon sok mindent módosíthat, befolyásolhat - egyelőre itt tartanak a tavalyi év legjobbjai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: