DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda

TOP50 magyar autóversenyző – 12. hely: Molnár Bendegúz

Új arc a lista élvonalában, akinek nevét még alighanem sokat halljuk a jövőben: a 19 éves Molnár Bendegúzt 2017-ben megismerte és meg is kedvelte a magyar közönség.

Nem lehet kitölteni hosszú oldalakat Molnár Bendegúz pályafutásának ecsetelésével, hiszen az ifjú versenyző még csak az út elején jár, két versenyszezon tapasztalat áll mögötte. Igaz, édesapja nyomdokában már korán megismerkedett a motorizált sporttal: négyévesen kismotorra ült, és tízéves koráig nyeregben is maradt, mikor anyagi okok miatt fel kellett adnia. Maradt neki a szimulátor és hobbigokartozás.



Egészen addig, amíg nem jelentkezett a GFS Racing – a Swift Cup Europe szervezője – amatőröknek kiírt tehetségkutatójába, a Racing Starsba, melynek döntőjét a Slovakia Ringen tartották, és egy Suzukival kellett minél gyorsabb kört teljesíteni. Bendegúz először ült versenyautóba, de megnyerte a tehetségkutatót: ez 2016 kora tavaszán történt, nem sokkal később már a Swift Cup Europe mezőnyében versenyzett a győzelem jutalmaként. Miután belerázódott, első szezonját bajnoki ezüstérmesként zárta, egyetlen pontra lemaradva a bajnoki címről.

A következő évben, 2017-ben már nem volt ellenfele: 13 futamból kilencet megnyert, és hatalmas előnnyel bebiztosította a magyar bázisú, de nemzetközi helyszíneken futó széria bajnoki címét. Nemcsak tehetségéről, de mentális erősségéről is tanúbizonyságot adott, mikor a pályán annak ellenére domináns maradt, hogy magánéletében súlyos csapást kellett elviselnie, édesapja elvesztését.

Eredményei elismeréseként az Autósport évkönyv szerzői 12. helyre sorolták a legjobb 50 magyar autóversenyző ranglistáján, 37 hellyel előrébb, mint 2016-ban. Bendegúzt nemcsak megismerte, de meg is kedvelte a hazai autósport-közönség, hiszen a Formula.hu közönségszavazásán – amely beleszámított a TOP50 rangsor eredményébe is – második helyre szavazták az olvasók.

Pályafutása mérföldkövei:

2016: Első versenyszezon, Swift Cup Europe, 2. hely

2017: Swift Cup Europe, bajnok

TOP50 eredmények:

2016: 49. hely

2017: 12. hely

A versenyző decemberben az AFM Motorsporthíradó stúdióvendége volt
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: