DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap
Egyéb

Forma-1 – nem csak nézni, fogadni rá is élmény

Majd hét évtizedes története során rajongók tömegeit vonzotta a száguldó cirkuszként elhíresült, pénz és csillogás övezte versenysorozat, amely napjaink változó világában is még mindig a motorsportok élvonalát gazdagítja. Rajongóként sokáig pusztán csak távolról kapcsolódhattunk a kiváló pilóták villongásához, de manapság már akár osztozhatunk kedvencünkkel, hiszen különböző fogadási konstrukciókkal érdekeltté is tehetjük magunkat az eredményben.

red-bull-2387317_960_720Forma-1 és iGaming

Az iGaming fejlődése és terjeszkedése a sportfogadás kedvelőinek nagy szerencséjére elérte a Forma-1-et is, így a játékosok és krupiék személyes jelenlétét nem igénylő, szoftvereken és applikációkon keresztül bonyolított virtuális kaszinók mellett az online fogadási irodák f1 oldalainak szolgáltatásait is élvezhetik. Ha pedig épp nem kedvenc istállójukra vagy pilótájukra fogadnak, nyugodtan böngészhetnek kaszinó híreket a magyarcasino.com felületén.

 

Ki lesz, aki nyer

Jóllehet a Formula-1 igazából technikai sport, a legegyszerűbb fogadási forma mégiscsak az, hogy megpróbáljuk kitalálni, hogy az adott versenyhétvége záró akkordjaként melyik versenyző örülhet a legjobban a pezsgő pukkanásának. A választási lehetőségeinket az irodák kínálatában nem szabnak korlátot a realitások, a legesélyesebbtől a legesélytelenebbekig bárkire tehetjük a tétet, természetesen azért ez a lehetséges nyeremény nagyságán is megmutatkozik, viszont egy őrült futamon simán akár az esélytelen fekete ló is befuthat az élen, miközben a nála sokkal esélyesebbeket leparancsolta a pályáról a technika ördöge. A fogadási forma hátránya, hogy kizárólag akkor nyerünk, ha választottunk is, az ezüstérem már pont olyan veszteség, mintha célba sem érne. Biztosabb megoldás, ha az istállóra fogadunk hasonlóan egyszerű konstrukcióban, mert így győzelmi esélyeink azonnal megduplázódnak.

Ha az ember figyelmesen követi a híreket, és időben észreveszi a középmezőny valamelyik pilótájában vagy konstruktőrében megbúvó szunnyadó erőt, vagy a favorit kesztyűjében rejtező váratlan, pillanatnyi hibát, komoly nyeremények reményében töltheti ki a szelvényt.

Ki nem jut el a célig

 

Ha mélyen magunkba nézünk el kell ismerjük, a Forma 1 vonzerejéhez nagyban hozzájárul a száguldásban rejlő veszély; ritkán telik el idény komolyabb ütközésektől mentesen. Persze nem csak a versenyautók durva koccanása vagy egy pilóta figyelmetlensége nullázhatja le a hétvége erőfeszítéseit, hanem a technika ördöge is, hiszen van, hogy a masinában elrejtett lovak makacsolják meg magukat, bármennyire elszántan, minden vezetői tudást és tapasztalatot összeszedve sarkantyúzzák őket. Az igényesebb fogadóirodák tehát arra is lehetőséget biztosítanak, hogy megjósoljuk, ki az, aki nem ér célba az adott versenyen, illetve maga a tény is fogadás tárgyává válhat, hogy szükség lesz-e a biztonsági autó (alias safety car) behívására.

Mi lesz a kakaskodás vége

 

A Forma 1 világában ritkán készülnek képek barátságosan ölelkező pilótákról, ez egy átlagosnál is kompetitívebb sport, gyakoriak a villongások, egész idényen, vagy idényeken átívelő kakaskodások, gondoljunk csak a ma már sporttörténelemmé vált Michael Schumacher, Damon Hill párharcra. Sok iroda arra is alkalmat nyit, hogy az adott hétvégét, legalább a (virtuális) szelvényünkön, kétszemélyes küzdelemre szűkítsük.

Ki nevet a legvégén

Természetesen az egyes hétvégék önmagukban is nagyon érdekesek mind néző, mind fogadó szemmel, de a nagykönyvben mégiscsak azt vésik fel vastag betűkkel, hogy az adott évben melyik pilóta, melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot. Ezekre az eredményekre is lehet folyamatosan tippelni, persze annak tudatában, hogy a versenynaptárban előrehaladva a lehetséges nyeremény összege folyamatosan változik, egy idény elején valószínűtlennek tűnő tipp a végére simán lehet már banalitás, vagy éppen megtörténhet ennek az ellentéte is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: