DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

3 ok, ami miatt érdemes takaróponyvát tenni a napozóágyra

A kerti bútorok nagy előnye, hogy a teherbírásuk és a tartósságuk klasszisokkal jobb, mint a beltéri társaiké. És ez persze elengedhetetlen is, hiszen az időjárás minden elemének ki vannak téve, ami gyengébb minőségű alapanyagok esetén azt is eredményezheti, hogy akár egy szezon alatt is tönkremehetnek. Azonban akkor sem érdemes mindent letisztázottnak tekinteni, ha történetesen minden tekintetben elnyűhetetlennek tartjuk a napozóágyat, hiszen az elővigyázatosság nagyon fontos.

Használaton kívüli bútorok

Te sem szeretnéd feleslegesen kitenni a természet erőinek a használaton kívüli kerti bútorokat? A SpaTrend univerzális- és egyedi takaróponyvái közül tudod kiválasztani a megfelelő védelmet, ami segít, hogy még sok szezonon keresztül a gondosan kiválasztott bútorokban élvezhessétek a szabad ég alatt tölthető időt!

A kerti bútorok használati szezonja főként április-szeptember közé tehető. Ezen az időszakon kívül azonban a legjobb, ha valamilyen fedett, védett helyre tudjuk őket vinni, hogy feleslegesen ne kelljen megpróbáltatásokat kiállniuk. Abban az esetben azonban, ha nincs erre megfelelő méretű helyiségünk, akkor érdemes a takaróponyvákon elgondolkodni.

Csapadék

A víz a különböző formákban igen nagy kárt tud okozni. Egyrészt nincs az az anyag, aminek jót tenne, ha huzamosabb ideig áll rajta a lehulló csapadék, amibe aztán belehullanak a levelek és  a különböző szennyeződések a környezetből. Másrészt pedig, ha ez még meg is tud fagyni a bútoron, akkor megeshet, hogy maradandó károkat okoz a szövetben, vagy magában a bútor szerkezetében. Akkor azonban, ha megfelelő fedést biztosítasz a bútornak, ez az eset elképzelhetetlen. 

A nedvesség kapcsán azonban ki kell még emelni a takaróponyva minőségének a fontosságát is. Hiszen egy rosszul szellőző anyag esetén megeshet, hogy bereked a pára a ponyva alá, és ott akár penész vagy rozsda képződését is kiválthatja. Érdemes tehát mindenképpen jól szellőző alapanyagú takaróponyvát választani.



Napsütés

A kültérre tervezett bútorok szövetei olyan anyagokból készülnek, amik bírják az UV-sugárzásnak való kitettséget, de persze nem mindegy a mérték sem. Hiszen hiába van az embernek vízálló cipője, attól még nem fog minden pocsolyába beleugrani. Valami ilyesmi a helyzet a kerti bútorokkal is. Ugyan bírják a gyűrődést, de miért ne hosszabbíthatnánk meg az élettartamukat, ha megtehetjük.

Tisztaság

A használaton kívüli hónapok alatt számtalan szennyeződés tud megtelepedni a kerti bútorok felületén. Még egy kizárólag műanyagból álló garnitúra átsúrolása is nagy feladat ennyi idő elteltével, ha alaposak akarunk lenni, de a szövetekkel ellátott bútorok esetében szinte képtelenség ezt mindenre kiterjedően és szépen elvégezni. A megelőzéssel sokkal jobban járunk, hiszen egy megfelelően óvott garnitúráról elég csak levenni a ponyvát, és már használható is, ha olyanná válik az időjárás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: