DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Milyen hulladékot szállíthatunk el sittszállítás során?

Sittszállításra nem is gondolnánk, mennyire szükségünk van, a folyamatot általában észre sem vesszük, ha éppen nem nekünk van rá szükségünk. Alapvető elvárás az, hogy a városok utcáin, pláne Budapesten rend és tisztaság legyen, egy felújítás, építkezés, lomtalanítás ne okozzon nagyobb fennakadást, pláne ne kelljen napokon, heteken keresztül kerülgetni az ott hagyott hulladékot.

Hulladékot mindannyian termelünk, de hogyan birkózzunk meg vele?

Legyen szó magánszemélyről, aki éppen egy nagyobb lomtalanítást végez, vagy egy komolyabb cég építkezési beruházásáról, hulladék mind a két esetben termelődik, amit feltétlenül el kell szállítani, amire a legjobb módszer a konténerrendelés. Előbbi esetében a legtöbb esetben is annyi szemétről beszélünk, hogy azt maximum több fordulóval lehetne elszállítani személyautóval, plusz utánfutóval, utóbbinál pedig már meg se fordul az ember fejében, hogy személygépjárművel próbálkozzon.

A sittszállítás egy nagyon egyszerű folyamat, amit minden építkezéshez ajánlunk, mint a hulladék elszállítására alkalmazott elérhető legjobb megoldás. Csupán pár lépésre kell odafigyelnünk, de azok esetében legyünk nagyon figyelmesek.

Az első és legfontosabb a kapcsolatfelvétel, valamint a rendelés leadása során, hogy pontos információkat adjunk a hulladék összetételéről. Építkezési hulladék és építkezési hulladék között is hatalmas különbség van, mivel minden egyes beruházás más és más függetlenül attól, hogy egy családi ház vagy egy nagy komplexum van készülőben. Itt is vannak ugyanúgy tiltott hulladékfajták, amiket nem lehet a konténerbe helyezni, így mindig írjuk le, pontosan mit is kell elszállítani, hogy a telefon túlsó végéről megfelelő tanácsokat és segítséget kapjunk.



A következő információ a konténer mérete, érdemes inkább nagyobbat rendelni, nem pedig “kicentizni”, mivel nagyon kellemetlen tud lenni az a helyzet, ha alábecsüljük és kétszer kell fordulnia a szállítónak, ami természetesen a költségeket is növeli. Végül pedig adjuk meg a szállítás pontos idejét és helyét, ezután már nincs más dolgunk, mint várni a konténer érkezését.

Mit nevezünk építési hulladéknak?

Ahogy azt már az előzőekben is említettük, csak bizonyos hulladékfajtákat lehet elszállítani sittszállítás során. Amit mindig belerakhatunk a konténerbe: föld, cserépdarabok, vakolat, tégladarabok, homok és betondarabok. Összességében minden, ami az építkezések, épületbontások és felújítások során keletkezik.

Mi az, amit semmiképpen ne rakjunk a konténerbe sittszállítás során?

Ide tartoznak például a háztartási vegyes hulladékok, amelyek több fajta hulladékot is tartalmaznak, valamint a zöldhulladék is, mint a faág, gyümölcs, zöldség. Továbbá amire fokozottan figyeljünk oda, az a veszélyes hulladékok: vegyszerek, festékek, olajok, akkumulátor. Mindig adjunk pontos információkat és ha kell, nyugodtan kérjünk segítséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: