DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Gondolkoztál már azon, mi történik a megunt elektronikai cikkekkel?

Neked csak egy laptop. Egy megunt laptop. Másnak pedig ugyanez a laptop, a te laptopod méreg. Gondolkoztál már valaha azon, hogy mi lesz azokkal az elektronikai cikkekkel, amelyeket megunnak az emberek?

Csalóka a kép, ugyanis a gyártók szánt szándékkal csak azt mutatják a reklámjaikban, ahogy egy vonzó, fiatal felnőtt besétál egy pazarul berendezett boltba, leemeli a polcról a legújabb, legmenőbb telefont vagy laptopot, mosolyogva lehúzza a bankkártyáját a terminálon, és örömmel telve kisétál a boltból. Ugye neked is megvan ez a kép?

De mi a következő snitt?

Ami a rövid kis reklámfilmekből mindig kimarad, az nem más, minthogy ezeket a kütyüket hamarosan az új reklám hatására ismét lecserélik. Hacsak meg nem szakítod a filmet a Greenlaptop.hu felújított laptopjaival, akkor a következő jelenet már jóval lehangolóbb lesz. 

https-__greenlaptop.hu_ - 2022 december - Cikk1



Mert sajnos a reklámok csilivili eszközei egy-két-három éven belül Afrika vagy Kína elszegényedett településein végzik. Túl azon, hogy ezek a készülékek a legtöbb esetben bőven használható állapotban vannak, mégis szanálásra kerülnek, és nem, nem azért kerülnek ezekre a távoli kontinensekre, mert ott valaki más még használni fogja, hanem azért, mert ott gyakorlatilag bármit meg lehet tenni, és a fejlett országok sokszor a saját szemétdombjuknak tekintik, sajnos szó szerint.

Persze nem szükségszerű, hogy te magad is növeld ezt a szeméthalmot, ami az ott élők amúgy sem rózsás helyzetén csak tovább ront, hiszen van megoldás.

Szakítsd meg a filmet!

Ha legközelebb, amikor laptopot kell vásárolnod, akkor gondolj erre a filmre, és válassz az új helyett inkább felújított laptopot, amelyet a Greenlaptop.hu csapata varázsolt teljesen újszerűvé a számodra.

A hozzájuk érkező gépek legtöbbször irodai környezetből érkeztek, azaz igazán megkímélt állapotban, csupán egy-két év használat után kerülnek cserére, az újabb modellek érkezése miatt. Ám ezeknek a laptopoknak legtöbbször maximum szépséghibája van, de természetesen részletes kivizsgálás és diagnosztika után minden esetlegesen felmerülő hibát, eltérést javít ez a feketeöves csapat, így az eredeti ár töredékéért ugyanolyan bolti minőséget kapsz, mintha vadiúj laptopot vásároltál volna.

Csak éppen ezzel a megoldással a pénztárcád és a bolygónk is jól jár! Kevesebbet fizetsz, kisebb az ökológiai lábnyomod, ellenben ugyanolyan prémiumminőségű gépet kapsz. Ez így azért elég jól hangzik, ugye?

Túl szép, hogy igaz legyen?

Biztosan benned is merül fel kétely, hogy hogy lehet valami tényleg ennyire kézenfekvő és jó és még igaz is?

Talán a legnagyobb biztosítékot az jelenti, hogy a cég két év garanciát vállal a felújított laptopokra, így nem kockáztatsz igazából semmit, hiszen a garanciával védettséget szereztél. Ugye ezek után nem kérdés, hol veszed a következő laptopodat?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: