DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ötletek a konyha átalakításához

Szeretnéd felújítani a konyhád? Megérett már néhány bútor arra, hogy kicseréld? Kipróbálnál egy divatosabb stílust? Esetleg csak jó lenne valamilyen élénkebb színű fal a helyiségben? Ha bármelyik kérdésre is igen a válasz, akkor ez a cikk neked szól! Igyekeztünk hasznos ötleteket összegyűjteni azoknak, akik konyhafelújításba kezdenének.

 

A legfontosabb dolog a tervezés

Mielőtt bármit is teszel, gondold át, mit is szeretnél igazán, illetve mire van lehetőséged! Lehet, hogy nem kell a csempéket is leverni, lehet, hogy elég csak egy apró változtatást eszközölni, hogy otthonosabban érezhesd magad. Az is lehet azonban, hogy egy teljes felújításra van szükség.

Érdemes inspirálódni különböző oldalakról, hogy ötleteket meríts, illetve megnézni, milyen bútorok most a divatosak! A Homelux webáruház konyhabútorai között találsz például kész konyhablokkokat is, így nem kell neked egyesével összeválogatni az elemeket. Ugyanakkor elemes konyhabútort is tudsz innen rendelni, ha csak a konyha némely része szorul sürgős felújításra. Gondold át, mi kell a legjobban, és aszerint dönts!

 

Az elemes konyhabútor előnyei

Ha elemes konyhabútort választasz, akkor könnyedén alakíthatsz ki egyedi stílusú konyhát. Az elemes konyhabútorok között kapható ugyanis kamraszekrény, alsó és felső szekrény, valamint külön mosogatószekrény is, amibe a mosogatótálcát kell beilleszteni.

Tudsz játszani a színekkel is. Persze a legszebb az, ha a bútorok mind egyforma színűek, és illeszkednek a fal és a burkolat színéhez. De ha például lecseréled az egyik felső szekrény ajtaját üvegezett típusra, máris változtattál picit a konyhán, és nem is került sokba.

Kipróbálhatsz új stílusokat is: az elemes bútorokat úgy válogathatod össze, hogy modern legyen, de úgy is, hogy rusztikus hatást keltsenek. A felújításban az is jó, hogy egy-egy dizájnos kiegészítővel teljesen új hangulatú konyhát lehet teremteni.

 

Használd ki a teret!

Jó tanácsként mindenképp fogadd meg, hogy minden helyet hasznosíts a konyhában! Persze vannak olyan szerencsések, akiknek nagy alapterület áll rendelkezésükre a sütéshez és főzéshez, de ők vannak kevesebben.

Az elemes konyhabútorok okos használatával sok problémát orvosolhatsz. Elkerülheted például, hogy rés maradjon a konyhapult és a gáztűzhely között, de a felső szekrények felszerelésével plusz tárolóhelyet is ki tudsz alakítani.

Akinek nagy a konyhája, tehet oda egy kisebb étkezőasztalt is, hogy a rövidebb étkezések - reggelik és a vacsorák - gördülékenyebben menjenek. Az is jó ötlet, ha kiugró elemeket, pultokat építesz be, ezek megtörik az üres tereket. 

Mindig figyelj arra, hogy a konyhában rend legyen! Ez nemcsak az esztétika, hanem a higiénia miatt is fontos. Ilyen szemmel is nézd át a bútoraidat és konyhai eszközeidet! Lehet, hogy csak a páraelszívót kell lecserélni, mert már nem tudod rendesen kitakarítani? Hidd el, hogy egy ilyen apró változtatás is hatással lesz a konyha képére, hangulatára!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: