DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Bereznay dobogó közelében az F1 Esportsban

Negyedik és hetedik helyet gyűjtött a szimulátoros F1-es bajnokság e heti versenyein az Alfa Romeo versenyzője, de az Alpine-t erősítő Sipos Patrik is pontokkal gazdagodott.

A héten újabb három fordulóval folytatódott az F1 Esports Pro Series 2022-es kiírása. A magyarok számára kétségkívül a monzai futam alakult a legjobban, hiszen Bereznay Dániel remek felzárkózás után a negyedik helyen végzett, amivel a 2020-as évad óta az első pontjait gyűjtötte – ezzel ráadásul a Nap versenyzője címet is bezsebelte –, míg Sipos Patrik kilencedik lett, azaz kettős pontszerzésnek örülhettünk.

bereznay



A mexikóvárosi versenyen egyik magyar sem állt rajthoz, Austinban viszont ismét ott voltak a mezőnyben, Bereznay pedig újfent pontokat gyűjtött: az Alfa Romeo versenyzője hetedik lett. Az Alpine-nál szereplő Siposnak kevésbé jött ki a lépés a változó körülmények között, csak a 18. helyen értékelték.

Eközben az élen is rendre izgalmas csaták dúltak: Monzában a Haas újonca, Thomas Ronhaar győzött, míg a két amerikai helyszín virtuális változatán a Mercedest erősítő Jarno Opmeer diadalmaskodott – a COTA-n ráadásul egy őrületes utolsó körös négyes csatát követően.

Ami az összetettet illeti: a mclarenes Lukas Blakeley őrzi a vezetést 132 ponttal az utolsó három futam előtt, de többen is a nyomában loholnak, hiszen Ronhaar 121, a mclarenes csapattárs Bari Boroumand 118, a Red Bull-os Frederik Rasmussen 115, Opmeer pedig 110 ponttal áll.

A heti versenyek közül a monzai futam összefoglalója ITT, a mexikóéi ITT, az austinié pedig ITT nézhető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: