DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

A Coinbase és a Binance leglényegesebb tulajdonságai

A mai világban a technológia rohamos fejlődésen megy keresztül, többek között a kriptovaluták árbeli jellemzőiben és a stratégiai lehetőségekben egyaránt. A technikai részről szólva nagyon fontos megemlíteni a Coinbase-t és a Binance-t, e kettő tulajdonságairól szeretnénk most szót ejteni.

Népszerűség, fizetőképesség, stratégiák

Ha kriptokereskedelem, akkor nem kerülhetjük ki a Tradensea kereskedő botjait, valamint a sikerhez szükséges ismeretek elsajátítását sem.

tradensea.com - 2022 szeptember - LinkMarketing - 3



Az említett két vállalat annyira elterjedtté vált, hogy ők ketten uralják a kriptovalutáknak az egész kiépített piacát szerte a világban. A Coinbase és a Binance számvetése több szempontból is lényeges, mint például a bevétel mértéke, a vállalat nagysága, a felhasználói szemszög és az üzleti kiterjedtség.

A kártyák szempontjából nézve a Binance kártyája egyszerű használatának köszönhetően a legnépszerűbb választás. Közel 60 millió értékesítőnél használható, akiknél kriptovalutával fizetve különböző juttatásokat és árucikket lehet vásárolni. A Coinbase kártya esetében könnyen leköthető a kriptovaluta egy Visa betéti kártya segítségével, akárcsak a pénzbetétek esetében. 

A tőzsde lelke: a fizetőképesség

Sokan nem is tudják mennyire fontos a likviditás a tőzsde szempontjából, hiszen ebből származik a hozam jelentős hányada. Például 2020 tavaszán 10 millió dollár körül volt az egy napra jutó adásvételi egység. A bevétel kisebb részét azonban a kereskedési felület ismertsége adja. Az elmúlt pár évhez képest a tőzsde kereskedelmi mértéke számottevően megnövekedett. 

A kriptovaluták megjelenése óta lényegesen egyszerűbben lehetünk részesei a tőzsde és a befektetések világának akár évtizedes tapasztalat vagy kifejezetten szakmai tudás nélkül is. Ezt jól bizonyítja, hogy a decentralizált tőzsdék felhasználóinak száma rohamosan megnövekedett. A Coinbase esetében ez közel 73 millió felhasználót jelent, míg a Binance oldala több, mint 400 millió userrel büszkélkedhet.

Újdonságnak számít továbbá az is, hogy a tapasztalatlan és a gyakorlott felhasználók egymás befolyásolása nélkül tudnak kereskedni és befektetni is ezeken az oldalakon. Ebből is látszik, hogy a Coinbase és a Binance lassan, de fokozatosan képes átirányítani a felhasználókat a likviditásnak köszönhetően.

Grandiózus hozamok, megbízható platformok 

A kriptovaluták egyik legfőbb kérdése mindig is a megbízhatóság volt, ennek biztosításával lett képes a piac ilyen mértékű növekedésre. A digitalizáció ehhez csak a ráadást kínálta, térhódítása által rengeteg kriptovaluta vált elérhetővé. Ebből adódóan az ezeket értékesítő oldalak száma is ugrásszerűen megnövekedett. Jó példa lehet erre a Coinbase, ami 2019-től kezdődően szinte évről évre duplázta meg az éves bevételét.

A Binance esetében már nem kapunk ilyen nyilvánvaló adatokat a közvélemény számára, azonban az elmúlt időben a vezérigazgató beszámolt arról, hogy 1 milliárd dollár körül mozgott az éves bevétel. Az öt évvel ezelőtti indulásukhoz képest ez így is tekintélyes mértékű eredmény.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: