DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Milyen előnyöket kínál a könnyűbeton falazati technológia?

A hagyományos kiselemes és az ipari nagyelemes technológiák előnyeit egyesítő könnyűbeton falazatokat már több mint 30 éve alkalmazzák Nyugat-Európa számos országában, nemcsak családi, hanem társasházak, valamint közintézmények építésénél is.

Napjainkban a környezettudatos építészet révén még nagyobb szerep jut ennek az építési technológiának. De mi teszi ennyire népszerűvé? Milyen előnyöket kínál? Mi építhető belőle? Mennyi időbe telik egy családi ház felépítése ezzel a technológiával? Ezeknek jártunk utána.

prelement.hu - 2022 szeptember - LinkMarketing - 1



A keramzit beton sajátosságai

A Prelement által forgalmazott könnyűbeton falpanel segítségével hetek alatt tető alá hozhatja leendő otthonát, a cég teljes körű kivitelezési szolgáltatást és a határidőkre, a munkájára garanciát vállal. A könnyűbeton vagy keramzit építési mód egyik legnagyobb előnye a gyors kivitelezés, amely a nagypaneles technológia sajátossága, hiszen ennek okán egy átlagos családi ház esetén mindössze 15-35 elem pozícióba állítását kell megoldani, szemben a több ezer falazóelemmel.

A keramzit könnyűbeton falazatok különleges alapanyagát az 1200 ℃-on kiégetett porózus szerkezetű agyaggyöngyök jelentik, amelyek révén könnyű, mégis nagy szilárdságú és tömör építőanyag jön létre. Gyártása során kizárólag természetes alapanyagokat használnak fel, így a falazatok egészséges életteret biztosítanak.

A keramzit beton előnyös műszaki és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, kiváló hőtároló és hangszigetelő képességgel rendelkezik, hő- és tűzálló, de ellenáll a nedvességnek, savaknak, rothadó folyamatoknak, az élő károkozóknak, így megfelel az alapvető, az építőanyagokkal szemben támasztott szigorú előírásoknak. 

Hogyan lehet Önnek is könnyűbeton paneles háza?

A kivitelező cég az igények felmérése és az építész által elkészített kiviteli tervek alapján készíti el a technológiai terveket. Ez esetben már pontos méretekre van szükség, ugyanis a gyártás során, a tervek szerint kerülnek kialakításra a barázdák és a szerelési áttörések, amelyek a befejező munkálatoknál megkönnyítik a víz, a szennyvíz, valamint az elektromos hálózat szerelését. A pontos tervek alapján megkezdődhet a fal, valamint bizonyos méretig a födémpanelek gyártása is. Mivel ez nem a helyszínen, hanem gyárban történik, így az építkezés környezetterhelése a helyszínen minimális. 

Mennyi időt vesz igénybe a kivitelezés?

Egy közepes méretű családi ház szerkezetkész kivitelezése 3-4 napot, maximum 1 hetet igényel. Az előregyártott falpaneleket darus autóval emelik be az alapra, majd vízszintezést követően rögzítő kampókkal stabilizálják. Az összekapcsolás hornyos csatlakozókkal, esetenként hegesztéses csatlakoztatással készül. 

A födémelemek koszorú vasalatokkal kerülnek legyártásra. Erre kerül a hagyományos ácsolt vagy előregyártott szeglemezes kivitelezésű tetőszerkezet. A falak kőzetgyapot hőszigetelést kapnak. 

Az egyenletes falfelületeket csak glettelni szükséges, így a befejező munkálatok is gyorsan elkészülnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: