DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hátrább az agarakkal, bosszantó szúnyogok!

Mindenki tudja, aki valaha is eltöltött egy nyári estét a szabad levegőn, hogy a szúnyogok kellemetlenek. Hangos zümmögésükkel és kíméletlen vérkeresésükkel a legkitartóbb kültéri szerelmeseket is könnyedén a beltérbe terelhetik.

Szúnyogriasztó készülékek használata

Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni a szúnyogok kapcsán, hogy álló vízben szaporodnak. Éppen ezért lehetőleg takarjunk le, vagy szüntessünk meg minden olyan vízzel teli hordót, tálat, amely ideális helyszín lehet a szúnyogok násztáncára. Ezután érdemes csak bármilyen szúnyogriasztó eszközt segítségül hívni.

mentool.hu - 2022 szeptember - LinkMarketing - 5_resize



A Mentool szúnyogriasztó készülékeinek segítségével hatékonyan távol tarthatod a bosszantó vérszívókat, hogy gondtalanul és csípésektől mentesen élvezd a boldog, nyári és őszi estéket!

A Thermocell piacra dobott olyan asztali szúnyogriasztó készüléket, amelyek nemcsak, hogy praktikusan, kábelek nélkül működnek, de még izgalmas színekben is elérhetőek. Az eszköz hővel aktivált, illatmentes rovarirtót bocsát ki, amely 15 méteres, szúnyogoktól védett zónát hoz létre.

A szúnyogölő csapdák nemcsak a szúnyogok ellen hatékonyak, de segítenek megszabadulni a házban lévő egyéb nemkívánatos rovaroktól, például a repülő hangyáktól és a repülő termeszektől is. Ez az erőteljes csapda rövid csattanó hangot ad ki, miután a szúnyogokat elpusztította, így azonnal tudomásunkra juthat, ha elkapott egy betolakodó rovart. 

Bőrre fújható spray

Ha azt tervezed, hogy az udvaron dolgozol, vagy akár csak kiülsz a teraszra, ne feledd, hogy a szúnyogok a kora reggeli és az alkonyati órákban a legaktívabbak! Ezekben az időkben használj kifejezetten emberek számára készült személyes riasztót!

Ezek a spray-k nagyon hatékonyak lehetnek, de hamar elmúlik a bőrön lévő hatásuk. Tehát ha hosszabb ideig a szabadban szeretnénk lenni, ügyeljünk arra, hogy a spray kéznél legyen. Ha azonban nem szereted a jellegzetes szúnyogriasztó szagát, akkor érdemes lehet néhány természetes módszerhez folyamodni a vérszívók elleni védekezésben.

Kávézacc a szaporodás ellen

Tudtad, hogy egy reggeli csésze kávé is segíthet távol tartani a szúnyogokat? A kávézacc megakadályozhatja a szúnyoglárvák növekedését, ha azt olyan állóvíz közelébe szórjuk, amelyet nem tudunk letakarni, például kerti tó esetében.

A szúnyogcsípés határozottan bosszantó, de a szúnyogok által terjesztett betegségek veszélye teszi ezeket a rovarokat komoly problémává. Sok közösség permetez a szúnyogpopulációk visszaszorítása érdekében, de ha a tiéd nem, még fontosabb, hogy kövesd ezeket a tippeket, hogy távol tartsd otthonodtól a szúnyogokat!

Fedezd fel a Mentool.hu weboldalán elérhető különböző típusú szúnyogriasztó készülékeket és eszközöket, és szabadulj meg hatékonyan a zümmögő vérszívóktól, hogy élvezhesd a nyár és az ősz minden pillanatát!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: