DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mi jellemzi a biopamut pólókat?

Manapság egyre többet hallani a biopamut anyagról. Ez a környezetbarát módon előállított textília nagyon népszerű a tudatos vásárlók körében. Pólók, pulóverek, babaruhák készülnek biopamutból, de vajon mitől mások ezek a ruhák, mint a többi? Ezt vizsgáljuk most meg cikkünkben.

Mi az a biopamut, miért népszerű?

A biopamut egy természetes módon előállított anyag, melyből főleg pólók, pulóverek készülnek, és nagyon sok babaruha is. Manapság egyre több üzletben kaphatók ilyen termékek, de netről is rendelhetünk jó minőségű, divatos pólót. A polokozpont.hu bio- és ökotermékei között mindenféle színben és méretben találunk felsőket, melyeket akár emblémáztathatunk is. Ha biopamut pólót választunk valakinek ajándékként, promóciós eszközként, az igazán nagy figyelmességre vall.

Hogy miért? Mert az organikus pamut teljesen környezetbarát anyag. Mint tudvalevő, a pamut gyapotból készül. A gyapot termesztése során sok vizet, kémiai rovarirtó szereket és műtrágyát is felhasználnak, míg a biopamut esetében erről nincs szó. Itt kerülnek minden káros vegyszert, génmanipulációt.

Aki tehát biopamutból készült ruhát vásárol, az sokat tesz a Föld megóvásáért.

https-__www.polokozpont.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2



Mi jelzi, hogy biopamutból készült a póló?

Napjainkban nem elég csak azt mondani, hogy valami bio, környezetbarát. Szigorú előírásoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valami ilyen minősítést kapjon. A pólók esetében sincs ez másként.

A 100% biopamut póló létezik, angolul az “organic cotton” feliratot keressük az ilyen ruhákon! Van azonban más is, ami bizonyítja, hogy valóban csak természetes alapanyagok felhasználásával készült az öltözet. Ez pedig az OCS- és GOTS-szabvány.

Az OCS100 minősítés azt jelenti, hogy 100%-ban bioanyagot tartalmaz a ruha anyaga. A GOTS-szabványt pedig csak az a textília kaphatja meg, ahol bebizonyosodik, hogy a készítés teljes mértékben természetbarát, a gyártás során nem dolgoztattak gyerekeket, és bizonyított, hogy a felhasznált pamut organikus eredetű.

Miért válasszunk biopamut pólót a hagyományos pamut helyett?

A biopamut termék jellemzői: antibakteriális, antiallergén, kíméletes a bőrhöz, kényelmes, nem okoz viszketést. Igazi minőséget képvisel bármely biopamut póló. Ám, mivel előállítása költségesebb, mint a hagyományos pamutpólóé, az ára is magasabb. Ez mégsem tartja vissza a tudatos vásárlókat.

A biopamut előállítása során ugyanis kevesebb vizet, kevesebb energiát használnak fel. Ez pedig nagyon fontos szempont a bolygónk megóvása érdekében. A természetes alapanyagok egyre népszerűbbek mindenhol, így a divatiparban is!

Amire figyeljünk az organikus pamutból készült ruháknál: ne mossuk őket együtt a többi ruhával, hiszen azokban vannak vegyszerek. Inkább bioboltokban kapható mosószerrel tisztítsuk! A meleg víztől összemehetnek, csak kézmeleg vizet használjunk. Fehéríteni nem szabad őket!

Ha fontos számunkra a környezetvédelem, akkor mindenképp biopamut pólót válasszunk a hagyományos helyett!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: