DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

A felejthetetlen élményt nyújtó játékszoftver története

Napjainkban az online lövöldözős játékok fénykorukat élik, hiszen afféle feszültségoldó elfoglaltságként és lebilincselő hobbiként is tekinthetünk rájuk. Az alábbiakban az egyik legnépszerűbb játékról írunk, melynek ma már megszámlálhatatlan a felhasználói tábora.

Vissza a kezdetekhez 

Gondoltad volna, hogy a Battle Royale műfaj úttörőjeként megismert játék ennyire ikonikussá válik? Mindenki ismeri a nevét, talán csak az elvonult remeték nem. 

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 július - Cikk1



Amikor 2011-ben az Epic Games bejelentette a Fortnite indulását, nem gondoltuk, hogy évekkel később az egyik legkelendőbb és legmeghatározóbb videójátékként terjed el szerte a világban. Ez az online lövölde rendkívül akciódús, felejthetetlen időtöltést kínál bárki számára. A CodeGuru Epic Games játékszoftverei között elérheted a digitális termékkulcsát, ha esetleg szeretnél egy izgalmakkal teli szabadidős programot. A többjátékos módban is játszható, zombikkal tarkított túlélő harc valódi adrenalinlöket. 

Az első bejelentés után egy kicsit háttérbe szorult, majd 2014-ben a Game Informer címlapjára került a projekt. 2017-ben indult el a korai változat, mely ingyenes és fizetős verziót is kínált. Ekkor még nem hozta a várt eredményt. Az alapötlet felturbózása révén megjelent a Fortnite Battle Royale ingyenes verziója, amely azonnal népszerűvé vált. A játék olyan élményeket nyújtott, amire akkoriban egyetlen versenytárs sem volt képes. 

A Fortnite sikersztori

A Fortnite: Battle Royale óriási sikert ért el, nem is csoda, hiszen más alkotások messze elmaradtak. Gondolunk itt a multiplayer módra, hogy egyszerre küzdhet a csatában 100 fő, extrém fegyverekkel, építkezési opciókkal egybekötve. Ez egy olyan ütős élményt adott a maga különleges világában, hogy garantált volt a sikerhez vezető út. 

2018-ban már 40 millió felhasználóval rendelkezett, márciusban pedig a Twitch legnézettebb közvetítéseit hozta, emellett hírességek is becsatlakoztak, mint például Drake. Ninjával közös streamje a mai napig óriási legendának számít. 

Áprilisban már mobilra is megjelent, később a Nintendo Switch-en, és Androidon is csatlakozhattak a játékosok. 

A népszerűség folytatódik 

Májusban a Bosszúállók mintájára Thanos és Infinity Gauntlet is megjelent a pályákon, melynek köszönhetően az Epic Games további sikereket könyvelhetett el. 

Gondoljuk végig, hogy milyen csodálatos fejlődésen ment keresztül a játék, nyilvánvaló, hogy az eredeti, induló állapota nem lett volna ennyire sikeres. A fejlesztők folyamatos munkája, az újabb tartalmak megjelenése, mind azt jelzi, hogy ez még csupán a kezdet. Továbbra is felfelé ível a népszerűsége. Úgy véljük, egyelőre nem akad vetélytársa, mely ugyanezt a különleges élményt nyújtaná a gamereknek.

Nem is kétséges, hogy maradandó emlékekkel gazdagodhatunk, ha belevetjük magunkat a Fortnite világába. A különleges karakterek, a nem mindennapi fegyverek és a pezsdítő harcok azonnal elfeledtetik a hajtós hétköznapokat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: