Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 9. kedd
SimTech

F1-fogadás: Népszerű Magyarországon?

A Forma-1 fogadás részletei és tulajdonságai Magyarországon. Tudd meg, milyen lehetőségek használhatók ki a hazai sportfogadásban.

A Forma-1 avagy a száguldó cirkusz bizony Magyarországon is felpezsdíti az életet minden évben. A Hungaroringen zajló futam óriási idegenforgalmi és turista esemény, amely kedvező a hazai gazdaságnak és a lelkes hazai rajongóknak is. Bár már nincs magyar versenyzője az F1-nek, ettől függetlenül igen nagy a népszerűsége a futamoknak és a világbajnokságnak. Az általános szurkolás mellett, mivel versenysportról lévén szó megjelenik az online sportfogadás lehetősége is. Vajon mennyire van létjogosultsága ennek a fogadási formának hazánkban?

DPPI_00122023_254_cut_resize

F1 és a sportfogadás kapcsolataA sportfogadás általános elfogadottsága nem igazán meglepetésszerű Magyarországon, hiszen a totó, majd az ezt kiegészítő Tipmmix és most már TippmixPro mind-mind különböző fogadási platformok, ahol sporteseményekre lehet fogadni. Míg a totó és góltotó csak a magyar, európai vagy egyéb külföldi labdarúgó eseményeket tűzte a programjára, addig a Tippmix már egy sokkal kifinomultabb és szélesebb körű fogadást tett lehetővé a sportágak széles skáláján. A papír alapon kitöltött Tippmix szelvények hazánkban alapvető módja volt a sportfogadásnak, aminek eseményei között szinte a kezdetektől megtalálhatók voltak a Forma-1 futamainak fogadási piacai. Persze nincs annyi fogadási opció, mint egy labdarúgó mérkőzésen, de a hétvégi futamok piacai rendre felsorolásra kerültek a fogadási listában.

Hazai vizeken az F1 sportfogadás

A TippmixPro egy néhány éves újítása a Szerencsejáték Zrt.-nek, amely az online sportfogadást és az online kaszinózást is felügyeli hazánkban. A Zrt. az utóbbi években tette rendbe a vitatott kérdéseket és a szerencsejáték szabályozást, amibe a fogadó oldalak és a kaszinók is beletartozak, melynek képviselőiről akár  a legjobbmagyarkaszinok.com oldalon is olvashatsz. A szabályozásoknak köszönhetően egységes és limitált felületeken érheted el a fogadási lehetőségeket. Az online fogadások térhódításával lépnie kellett a hazai szerencsejáték iparnak, és ennek keretében hívták életre a Pro-t, ahol saját számlát nyithatsz és teljesen legálisan fogadhatsz sporteseményekre, adózási kötelezettség nélkül. 

F1 fogadási lehetőségek

A Forma-1 fogadások keretében olyan lehetőségeket találhatsz a listában, mint a futamgyőztes, első 6 helyen végez-e egy adott versenyző, vagy hogy a végső világbajnok kiléte pontosan ki lesz. Természetesen az időmérő futamokra is lehet fogadni, így a legjobb köridő, vagy a pole pozíciók pontos sorrendjét is meg lehet tippelni. A futamon akár a legjobb idő fogadására is lehetőség van, és hosszú távú fogadásokat is meg lehet tenni. Akár fej-fej, vagy egymás elleni fogadások is bekerülhetnek a programba. Ilyenkor azt lehet megtippelni, hogy két versenyző közül melyik fog előrébb végezni. Érdekességként még beszélnünk kell olyan opciókról is, mint a konstruktőrök összetett világversenye, amely szintén szerepelni szokott az online irodák kínálatában. Ezt nemcsak az első futam előtt, hanem közben is meg lehet fogadni, persze akkor már az aktuális állások tekintetében. Fontos opció még a Forma-1 élő fogadás is, amely lehetővé teszi, hogy az autók elindulása után is tudjanak a játékosok fogadni, hasonló piacokra, mint a futamok kezdete előtt. Ilyenkor az akutális állások alapján változnak folyamatosan az oddsok.

A fogadási lehetőségeket tekintve persze nemzetközi oldalakon is van lehetőség böngészni az F1 piacai között. A nagyobb bukmékereknél valószínűleg több lehetőséget lehet kiaknázni, ami bővített ajánlatokat jelenthet az egyes futamokra. Az oddsok valószínűleg nagyobbak, mint a hazai platformokon megszokottak. Bár itt számolni kell azzal, hogy elvileg adózási kötelezettség merül fel a külföldi irodáktól származó nyereményt tekintve, így a végén nem biztos, hogy jobban jársz egy külföldi operátorral, bármennyire is kecsegtető az ajánlatuk a szorzókat tekintve.

Bónusz opciók

A Forma-1 fogadásokhoz azonban kapcsolódhatnak különböző bónuszok, amit sok hazai játékos szeret kihasználni. Ezek viszont inkább a külföldi nagyobb operátoroknál jelenhetnek meg, valamint olyan bukiknál, amik kifejezetten specializálták a kínálatukat a Forma-1 futamaira és fogadási piacaira. A bónusz ajánlatoknál érdemes figyelembe venni, hogy sosincs semmi sem ingyen, ezért mindig el kell olvasni a felhasználási útmutatót, vagy feltételeket. Lehetnek például olyan kritériumok, melyek a tétekre vonatkoznak, vagy olyanok, amik csak bizonyos eseményekre. A megforgatás is egy nagy fontos jellemzője a bónuszoknak, amik további kötelezettségeket rónak az azt kiváltókra.

Összességében érdemes még annyit megjegyezni, hogy bár nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé az F1 a sportfogadó irodák kínálatában, ettől függetlenül szinte mindig megtalálod az aktuális futam fogadási lehetőségeit, legyen szó hazai vagy külföldi bukmékerről. Annak értelmében, hogy Magyarország is fontos helyszíne a futamoknak, nem meglepő, hogy rengetegen fogadnak akár a hazai, akár a világ többi táján megrendezésre kerülő versenyekre. Érdekes információkat olvashatsz még a Formula 1 fogadási világáról a najboljsaspletnaigralnica.si oldalon is. Továbbá még fontos megjegyezni, hogy ha véletlenül újra magyar versenyző jutna el a legrangosabb autosport küzdelmeibe és aktív pilótaként róná a köröket a legizgalmasabb futamokban, akkor óriásira nőne a magyarországi népszerűsége a száguldó cirkusznak. Addig viszont passzív szemlélőként lehet fogadni a sportág futamaira és megtippelni, hogy ki fog leghamarabb beérni a célba, vagy ki fogja az utolsó futam során bezsebelni a világbajnoki címet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: