DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Minden, amire az irodában szükség van

Legyen szó otthoni vagy irodai munkavégzésről, mindkét esetben fontos a rendezett és ergonomikus munkahely megteremtése. Az olyan irodai környezet, mely a testre és elmére egyaránt jó hatással van.

Azért is alapvető fontosságú a megfelelő munkakörnyezet kialakítása, mert az időnk nagy részét munkával töltjük és nem mindegy, hogy körülmények között. Az ideálisan kialakított iroda jó hatással van a termelékenységre, a kreativitásra, az idegrendszerre és nem utolsósorban a hangulatra.

Az iroda berendezése

Fontos, hogy olyan bútorokat válogasson össze, amelyek illenek az iroda arculatához, valamint kényelmesek is. Az iroda berendezésénél nem szükséges egyedi tervezésű bútorokra beruházni, hiszen a MÖBELIX irodabútor kínálatából válogathat a praktikus darabok közül. Könnyen megtalálja a színben, méretben és formában egymáshoz passzoló elemeket.

A megfelelő iroda berendezésénél sok szempontot kell figyelembe venni. Az egyik legfontosabb, hogy legyen elegendő tér a szükséges tevékenység végzéséhez. Figyeljen oda az irodai dolgozók testméreteire, ezért érdemes állítható munkabútorokat és berendezéseket vásárolni.

https-_www.moebelix.hu_ - 2022 június - Cikk7



Személyessé tehető a munkakörnyezet inspiráló tárgyakkal, képekkel, idézetekkel. Érdemes zöld növényekkel javítani a hangulatot. Az irodai asztalt mindenképp az ablak felé javasolt fordítani, hogy minél több természetes fény érje a munkafelületet, de emellett természetesen gondoskodni kell irodai lámpáról is, melynek a fénye erősebb, mint egy normál lámpáé.

A megfelelő íróasztal kiválasztása

A különböző íróasztalok, elengedhetetlen részei az irodának. Attól függően, hogy milyen tevékenységre szánja, különféle típusok közül válogathat. Nem mindegy, hogy ülve vagy állva végzi a teendőit. Laptop vagy asztali számítógép tárolására szánja az íróasztalt. A méretbeli különbségeken túl, formáját tekintve is eltérnek az íróasztalok. Az L alakú modellt például térelválasztóként is használhatja. Ha tárolni is szeretne rajta, akkor praktikus polccal felszerelt típust kell választani. A fiókokkal, szekrénnyel ellátott típusba a fontos iratokat is elzárhatja. 

Irodába való székek

Hosszú távra tervezve érdemes beruházni egy igazán kényelmes irodai székbe.

A legkeresettebb típus a forgószék, hiszen segítségével gördülékenyen végezhető a napi munka. Tárgyalószékek esetén is elengedhetetlen, hogy ergonomikus legyen, mert sokszor a többórás tárgyalások során bizony nem mindegy, hogy feszengenek vagy figyelnek a kollégák.

Rend a lelke mindennek

Ne pazarolja feleslegesen az idejét a különböző iratok keresgélésével, hanem tartsa rendben, irodai fiókos elemek segítségével. A tárolóelemekkel, szekrényekkel tökéletesen rendben tarthatja az irodát. A nagyobb mappáktól az apróbb irodaszerekig mindent el tud rendszerezve helyezni. Célszerű olyan szekrényt választania, amelyhez mindkét oldalról hozzáfér. A görgőkkel felszerelt típust pedig oda guríthatja, ahol éppen szükség van rá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: